1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Električni motocikl Univerziteta u Notingemu postavio brzinski svetski rekord
Električni motocikl Univerziteta u Notingemu postavio brzinski svetski rekord
0

Električni motocikl Univerziteta u Notingemu postavio brzinski svetski rekord

267
0
Podelite sa prijateljima:

Jedno od najrenomiranijih imena u MotoE i TT Zero šampionatima je Univerzitet Notingem i njegov e-Racing tim. Od 2015., osvojeno je nekoliko naslova zahvaljujući električnim motociklima.

Dvotočkaš o kojem je reč je napravljen u svrhu ostvarivanja brzine od preko 290 km/h, a prošlog vikenda ga je vozio čuveni Zef Ajzenberg, čovek poznat po tome što je vlasnik brojnih brzinskih rekorda. Vožnja je održana tokom Straightliners ACU/FIM World Speed Recordsa u Elvingtonu.

Ajzenberg i njegov motocikl su ostvarili prosečnu brzinu od 297 km/h i najbolje jednosmerno ostvarenje od 312,35 km/h. Maksimalna brzina koju je zabeležio GPS je ujedno i novi rekord i iznosi 317 km/h.

Svi ovi rezultati treba da budu ratifikovani od strane Federation Internationale de Motocyclisme (FIM).

Svi rekordi su izračunati na osnovu proteklog vremena u odnosu na distancu, ne takozvanog „speed trapa“, i svaki rekord je baziran na dva uspešna pokušaja u dva smera u okviru sat vremena.

Ajzenbergovo postignuće dolazi nakon smrti Dejlija Metisona. Metison, koji je bio glavni vozač Univerziteta u Notingemu, poginuo je ove godine trkajući se na ostrvu Man, nakon samo 3,5 kilometra.

Ajzenberg je ostvareni uspeh posvetio Matisonu.

AutoRepublika

(267)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments