1. Home
  2. Vesti
  3. Alpina neće nikada modifikovati BMW-ove modele s prednjim pogonom
Alpina neće nikada modifikovati BMW-ove modele s prednjim pogonom
2

Alpina neće nikada modifikovati BMW-ove modele s prednjim pogonom

613
2
Podelite sa prijateljima:

Mercedes-Benz A klase nema problem s prednjim pogonom, pa zašto bi onda imao i BMW serije 1? Generalno, ova postavka je iz više razloga pogodnija za modele iz C segmenta. Pored serije 1, i X1 i Mini Countryman su dobili ovaj tretman.

Samim tim, nećemo imati rasnu M „jedinicu“. M135i xDrive će biti perjanica s 2,0-litarskim motorom s preko 300 konja, pogonom na sve točkove i osmostepenim automatskim menjačem.

Zbog ograničenja koja donosi UKL2 platforma i svog performantno orijentisanog etosa, Alpina je potvrdila da neće svoju magiju primeniti na seriju 1, niti bilo koji BMW s prednjim pogonom. „Ne, to nije deo naših planova“, rekao je šef kompanije, Andreas Bovenzipen. „Troškovi razvoja su veoma visoki, a biće još viši sa strožom ekološkom regulativom.“

Još jedan razlog zbog kojeg Nemci nisu voljni da ulože napor u modifikovanje ovih automobila je to što su specijalizovani za šestocilindarske i osmocilindarske agregate, kao i ZF-ovu osmostepenu automatsku transmisiju. Modeli s prednjim pogonom, kao što je serija 1, „imaju Aisin menjačke kutije iz Japana. Bilo bi potrebno da radimo s novim snabdevačem kada je o menjačima reč a veoma je teško zaraditi novac u ovoj cenovno niže pozicioniranoj kategoriji.“

Alpina ne namerava da unapredi ni seriju 2, što znači da je serija najpristupačniji proizvod. BMW-ov tjuner planira da modifikuje X7, kao i seriju 8 Gran Coupe. Koincidencija ili ne, oba modela su dostupna sa šestocilindarskim i osmocilindarskim motorima, uparenim s osmostepenim automatikom iz ZF Friedrichshafena.

AutoRepublika

(613)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Ma naravno bre. BMW sa prednjim pogonom ne zaslužuje da se koristi nekada građenim imidžom marke, odnosno odluka da se proizvode vozila iz nižih segmenata dala je BMW-u na širini ponude i kratkoročnim prihodima, ali mu je uskratilo mogućnost da se kao brend pozicionira još više. Sve ima svoju cenu, a BMW deluje da je prodao „veru za večeru“.
Isto mislim što i šef Alpine, da skratim 🙂

moron

Mislim da je osnovna pobuda za „uvredjenost“ ALPINE samo u prokletim novcima … koje bi trebalo najpre uložiti ( „Troškovi razvoja su veoma visoki, a biće još viši sa strožom ekološkom regulativom.“ ). Ništa drugo.