1. Home
  2. Vesti
  3. Jubilej: Seat Leon Mk3 proizveden u više od milion primeraka
Jubilej: Seat Leon Mk3 proizveden u više od milion primeraka
1

Jubilej: Seat Leon Mk3 proizveden u više od milion primeraka

352
1
Podelite sa prijateljima:

Lep jubilej za španski hedžbek.

Treća generacija Leona nalazi se na tržištu od 2012. godine i postavljena je na MQB platformu Volkswagen grupacije. U prethodnih sedam godina, ova iteracija hedžbeka uspela je da stigne do više od milion kupaca, što je svakako veoma dobar uspeh kada se sagleda činjenica da se takmiči u izuzetno konkurentnom segmentu.

Zapravo, Leon je otkako se proizvodi prodat u više od 2,2 miliona primeraka. Prva generacija je stigla do 534.000 kupaca, a druga do 676.000. Treća iteracija Leona za sada je najpopularnija u Nemačkoj gde je kupljeno 237.000 jedinica, potom u Španiji (206.000) i Velikoj Britaniji (131.000).

Rekordna godina po prodaji za španskog aduta u C segmentu bila je 2017-a kada je isporučeno više od 170.000 automobila. Rukovodstvo Seata ističe iako je ovaj model na tržištu već sedam godina i ove godine očekuju sličan prodajni rezultat.

Nova generacija Leona trebalo bi da predstavi i novi stilski pravac kada je u pitanju dizajn Seata. Kako najavljuju čelnici španske marke novi dizajn biće najsportskiji dosada i učiniće kompletnu gamu primamljivijom mlađim kupcima.

Naš test Seat Leona možete pročitati ovde.

AutoRepublika 

(352)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

Odličan.