1. Home
  2. Life
  3. Bezbednost
  4. Čak 7 Subaruovih modela dobilo „Top Safety Pick+“ ocene za bezbednost
Čak 7 Subaruovih modela dobilo „Top Safety Pick+“ ocene za bezbednost
1

Čak 7 Subaruovih modela dobilo „Top Safety Pick+“ ocene za bezbednost

357
1
Podelite sa prijateljima:

Da li je ovo uopšte bilo kome pošlo za rukom ranije?

Čak sedam Subaruovih modela je dobilo „Top Safety Pick+“ ocene od IIHS-a (Osiguravajući insitut za bezbednost u saobraćaju) za 2019. godinu, počev od Ascent krosover sedmoseda.

Da se podsetimo, da bi se vozilo kvalifikovalo za „Top Safety Pick+“ rejting testa bezbednosti, koji je stroži od Euro NCAP-ovog, „vozilo mora da ostvari dobre ocene u testu malog preklapanja s prednje vozačke strane, malog preklpanja s prednje suvozačke stane, umerenog frontalnog preklapanja, čvrstine boka i krova i naslona za  glave“.  To nije sve, jer vozilo „takođe mora da ostvari natprosečne ili vrhunske ocene za prevenciju čeonog sudara i dobre ocene za prednje farove“.

Pored Ascenta, i ostali Subaruovi modeli su „krunisani“ prestižnim bezbednosnim priznanjem: Crosstrek, Impreza sedan, Impreza hedžbek, Legacy, Outback, WRX i WRX STI. Ono što je interesantno je da je Forester za 2019. dobio „samo“ Top Safety Pick. Razlog su performanse farova, koji su ocenjeni kao „prihvatljivi“.

Pored poslovičnog japanskog kvaliteta, Subaru vrhunske ocene u oblasti bezbednosti može da zahvali i EyeSight sistemu, koji koristi dve kamere u boji koje se nalaze s obe strane unutrašnjeg retrovizora, skeniraju put ispred i detektuju potencijalnu opasnost koju vozač ne može ili teže može da opazi. Ove kamere učestvuju i u održavanju vozila u voznoj traci, radu adaptivnog tempomata, preventivnog kočenja, menadžmenta gasa i tako dalje.

AutoRepublika

(357)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
japanac

Ma subaru je ozbiljan igrac, velika je steta sto je kod nas tolika cena i sto nema dovoljno servisa.
Ne mislim samo na subaru nego i na hondu pa i suzuki.
Da se ja pitam vise bi promovisao takva vozila nego vecinu evropskih. A subaru je zaista divan automobil