1. Home
  2. Vesti
  3. Lista čekanja na novu kabinu Peterbilta i do godinu dana
Lista čekanja na novu kabinu Peterbilta i do godinu dana
7

Lista čekanja na novu kabinu Peterbilta i do godinu dana

971
7
Podelite sa prijateljima:

Prodaja novih kamiona je pala tokom juna za 42% u Sjedinjenim Američkim Državama, pa je tako isporučeno ukupno 6.047 primeraka. Ipak, jedan od proizvođača nema briga oko plasmana, a radi se o Peterbiltu.

Tradicionalno najprodavaniji osamnaestotočkaš, Peterbilt je prošle godine debitovao s novom vrstom kabine koju je nazvao UtraLoft, a tražnja je trenutno tolika da proizvođač jednostavno ne uspeva da proizvede dovoljan broj jedinica. Ova kabina je nešto veća od one na koju su kamiondžije navikle pa je tako lista čekanja i do godinu dana.

Peterbilt je nedavno stopirao primanje narudžbi za 2020. godinu i počeo je da se kocentriše na narednu godinu. Nepoznato je o kojoj cifri je reč, a UltraLoft je dostupan na modelima 220, 520 i 579. U razvoju takve kabine, Peterbilt je povećao dimenzije kreveta čime je lider u kamionskoj industriji, ali je tu i oprema koja je bila nezamisliva u prošlosti.

To se odnosi na „smart“ televizor, mikotalasnu pećnicu, espreso mašinu, nekoliko frižidera i još mnogo toga, a ispod kreveta se nalazi dodatni prostor za stvari. Mnoge kompanije vide prednost u tome da se dva vozača mogu smenjivati u vožnji bez da se jedan drugome „mešaju u prostor“ pa je zarada veća, kako za vozača tako i za firmu.

Peterbilt se ne zadovoljava sa postignutim pa tako trenutno razvija električne modele sa ciljem da dočeka Teslin kamion u najboljem svetlu. U ponudi je i verzija sa pogonom na prirodni gas, ali je njegova popularnost bila izuzetno niska prethodnih godina kako su cene dizela relativno jeftine.

Bilo kako bilo, vlasnik kompanije Paccar (koji takođe poseduje i Peterbiltovog nekadašnjeg rivala Kenworth) je više nego zadovoljan rezultatima.

AutoRepublika

(971)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

@Renault Terminator,
I sta kazes, kabine Euro kamiona su bolje? ;)))

Renault Terminator

Povecavaju krevet koji je i onako bio prevelik?..umjesto da taj prostor iskoriste za vise mijesta tamo gdje vozac najvise obitava.
Druze,dok god ja sijedeci na svom sijedistu bez problema dohvatim i otvorim suvozaceva vrata ja se popisam na tu kabinu,ona je za mene tijesna i skucena.Euro kabina ima manje kvadrata od Americkih ali je komfornija,ergonomski pet puta bolje uradjena,sa boljom zvucnom i toplotnom izolacijom, a o bezbjednosti iste ne treba trositi rijeci,nedaj Boze da se prevrnes sa Piterbilt kabinom,gines na keca.
Moj Actros 2007 je izmisljen kamion za sve te prekookenske skule.O novim kamionima da i ne govorim.

Yankee

Nema ni najmanje sanse da u ovom kamionu mozes otvoriti suvozaceva vrata ako sedis na vozacevom sedistu.
Znaci ti predlazes da su trebali smanjiti velicinu kreveta da bi se dobilo sta? Da bi bio ogroman prazan prostor iza vozaca? Koja bi bila svrha toga?
Ne moze kabina Euro kamiona u kojoj se ne mozes okrenuti nikako biti komfornija od ove. Hvata me napad klaustrofobije samo kad je vidim.

Renault Terminator

Ne bi bilo sanse da je kabina napred siroka (kakva i treba da bude) kao sto je nazad.Ali oni napred je suzbiju kao u Fice jbt a nazad je prosire i roknu krevetcinu koja apsolutno nicemu ne sluzi,totalno idiotski i van svake pameti i onda se jos hvale sa tim.Eee,jos nam je veci krevet,debilizam bez granica znaci. Brate napravite normalan krevet,nemoj da vam krevet zauzme cijeli sleeper jbt.Vozac najvise vremena provodi napred,za volanom,tu mu napravi prostor i ergonomiju da moze da dise,da funkcionise a ne da je sprcen i zgrcen a nazad zjapi krevetcina gdje 5 njih moze leci,idioti. Moze,moze… Pročitaj više »

Yankee

Ma daj, preterujes. Jeste da je kabina malo napred suzbijena u poredjenju sa zadnjim delom kamiona, ali uopste nije znacajna razlika. Na ovom Peterbiltu nema sanse da mozes da otvoris suvozaceva vrata ako sedis na vozacevom seditu. U ovom Peterbiltu sedista su velika i udobna kao u Cadillacu. Dalje, zbog cega bi bio debilizam sto je krevet veci umesto sto je manji? Ti volis da spavas u onom skucenom prostoru u tom Mercedesu gde se ne mozes okrenuti i ispruziti i gde je spuzva debela koliko i moja vreca za spavanje kad idem na kampovanje? Jel ti kod kuce imas… Pročitaj više »

Balkanboj

Evo za ove što vole kamione, dokaz zašto je Euro kabina bolja i komfornija u zoni vozača…

https://www.facebook.com/prometnezgode/videos/536573907106075/?app=fbl

moron

O;igledna prednost Euro kabine …