1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Daimler ponovo upozorio na pad profita!
Daimler ponovo upozorio na pad profita!
1

Daimler ponovo upozorio na pad profita!

220
1
Podelite sa prijateljima:

Daimler je ponovo upozorio investitore da očekuje drugi kvartalni gubitak, saopštivši da je delimični krivac za to produženo povlačenje vozila zbog neispravnih Takata vazdušnih jastuka.

Nemačka kompanija očekuje gubitak u drugom kvartalu, pre zaračunatih kamata i poreza, u iznosu od 1,6 milijardi evra, nakon 2,6 milijardi ostvarenog profita u istom periodu prošle godine.

Novosti su došle nakon što je Daimler u junu „skresao“ prognoze vezane za profit po treći put u 12 meseci.

Iz Štutgarta stižu informacije da grupa očekuje da profit pre oduzimanja kamata, poreza na dobit i amortizacije, bude značajno manji u odnosu na prethodnu godinu.

Produženo povlačenje vozila u vezi s Takata vazdušnim jastucima će povećati troškove na oko milijardu evra, saopštio je Daimler.

Dizel problemi

Nemački proizvođač je takođe pogođen minusom od 1,6 milijardi evra nakon ponovne procene u vezi s tekućim vladinim i sudskim postupcima i merama koje se odnose na dizel automobile Mercedes-Benza.

„Odluka upravnog odbora u kontekstu pregleda portfolija proizvoda i određivanja prioriteta, što je obavljeno danas, uticaće na zaradu Mercedes-Benz Vans divizije u drugom kvartalu 2019., za oko 0,5 milijardi evra“, izjavio je Daimler.

Kompanija je takođe saopštila da je rast automobilskih tržišta manji od predviđenog takođe imao negativan uticaj.

Prodaja Mercedesa je pala za sedam odsto u prvom kvartalu zbog proizvodnih „uskih grla“ A klase u fabrici u Meksiku, Mercedes-Benz Vana u Čarlstonu u Karolini i Mercedes-Benza GLE u Tuskaluzi u Alabami.

AutoRepublika

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Koliko miliona neispravnih „Takata“ jastuka je na kraju bilo za zamenu, kod svih proizvodjača „u zbiru“?
„Takata“ je otišla u stečaj. Zna li se, finansijski, kolika ukupna šteta je napravljena svim proizvodjačima ( usled potrebe zamene)?