1. Home
  2. Video
  3. Renault Espace sa motorom iz Formule 1! (VIDEO)
Renault Espace sa motorom iz Formule 1! (VIDEO)
2

Renault Espace sa motorom iz Formule 1! (VIDEO)

992
2
Podelite sa prijateljima:

Naravno, u pitanju nije moderan, hibridni pogon bolida Formule 1 već agregat iz jedne druge ere. 

Na taj period Formule 1 mnogi i danas gledaju sa setom. Bilo je to vreme braće Šumaher, Hakinena, Barikela, Montoje i brojnih drugih asova. Govorimo o dobu kada su u potrebi bili moćni i glasni V10 motori.

Upravo jedan takav agregat našao je svoju primenu u ovom specifičnom minivanu. Naime, Espace koji je na snimku u prilogu koristi V10 agregat iz F1 koji razvija 800 konjskih snaga. Međutim, kako bi se ovaj Espace pokrenuo, potrebna je čitava ekipa mehaničara.

Kako sve to izgleda pogledajte u snimku ispod:

(992)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Espas ,prvi evropski monovolumen obelezio je tu Orvelovu 1984.god,a i jos jedan projekat preko „bare“, gde su uvek sjajni Renoovi inzinjeri i strucnjaci imali veliki doprinos.Jeep Cherokee XJ tada pod AMC kompanijom (a i firmom sa logom dijamanta )najavljuje novu eru ,doba SUV vozila.Ubistvo Renoovog direktora 1986.god.po meni ubrzava prodaju Jeep-a Krajzleru vec sledece godine.

126P

Pravi Espace. Za mene?