1. Home
  2. Vesti
  3. Renault i Fiat Chrysler u pregovorima oko pripajanja
Renault i Fiat Chrysler u pregovorima oko pripajanja
3

Renault i Fiat Chrysler u pregovorima oko pripajanja

291
3
Podelite sa prijateljima:

Iako je još uvek rano prejudicirati hoće li doći do konkretizacije razgovora o saradnji, izvesno je da se nešto dešava na temu odnosa italo-američkog koncerna Fiat Chrysler Automobiles i francuskog giganta Renault, novinarima Reutersa je prenela osoba bliska dešavanjima.

Ovo nisu prve spekulacije o saradnji dva istaknuta proizvođača automobila a Financial Times je ranije preneo da se FCA grupa nalazi u poodmakloj fazi razgovora sa Francuzima u vezi eventualnog udruživanja snaga zarad efikasnijeg zajedničkog odgovora na strukturalne izazove koje nameće današnje doba.

Potpisivanjem ugovora koje bi eventualno moglo da usledi, odvelo bi do toga da se u budućnosti Fiat Chrysler priključi Renault-Nissan-Mitsubishi alijansi, sve uz saznanje da bi se na taj način prethodno otvorili komplikovani pregovori sa japnskim Nissanom.

Niti jedna od kompanija, odnosno Renault i Fiat Chrysler nisu želeli da komentarišu slučaj, baš kao što je to odbio da učini i glasnogovornik Nissana. S druge strane, šef Renaulta, Žak Dominik Senar je izjavio da bi čelnici alijanse mogli da pristupe razmatranju spajanja kompanija u budućnosti.

Britansi Financial Times je u martu objavio da rukovodstvo Renaulta planira da u roku od godinu dana ponovo pokrene priče o pripajanju Nissana, nakon čega bi se na najozbiljniji način pristupilo eventualnoj kupovini FCA grupe.

Svi prezentovani navodi neodoljivo sugerišu da se Renault vraća strategiji koju je promovisao bivši šef alijanse, Karlos Gon, koji je prvi i pokrenuo priču o pripajanju Fiat Chryslera, pre dve do tri godine. Tada se francuska vlada usprotivila ideji.

AutoRepublika

(291)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Bilo bi dobro za obe strane, posebno ako pukne Nissan – Renault veza. Jer ce onda Renaultu trebati partner za americko trziste gde Chrysler ima par poprilicno jakih brendova (Ram, Jeep).

Rade

U tom slučaju Francuzi ne bi smeli više putovati u Ameriku. 🙂

Mustang

kakav cirkus, žao mi je Chryslera, ova marka zaista nema budućnost, šta im uradi Daimler