1. Home
  2. Vesti
  3. Električna Opel Mokka dobija blago ažuririranje i novo ime
Električna Opel Mokka dobija blago ažuririranje i novo ime
2

Električna Opel Mokka dobija blago ažuririranje i novo ime

197
2
Podelite sa prijateljima:

Pre samo dva meseca, nemačka marka sa znakom munje je najavila niz poboljšanja primenjenih u Opelu Mokki sa ciljem povećanja njegove efikasnosti, blagog povećanja autonomije i postizanja veće udobnosti u vožnji.

Ali to nije jedina relevantna promena. Promenjeno je i ime ovog malog SUV-a: Opel Mokka-e postaje Opel Mokka Electric. Nemačka firma nije uvela nove karakteristike enterijeru i eksterijeru, niti je bilo promena u opremi, što znači da se poboljšanja u potpunosti tiču pogonskog sklopa.

Novim gumama sa malim otporom kotrljanja i podešavanjem prenosnog odnosa jednobrzinskog automatskog menjača sada se pridružio i novi električni motor koji Stellantis montira na sve svoje električne modele, veoma kompaktan koji povećava maksimalnu snagu sa 100 kW na energičnijih 115 kW, tako da se ova cifra povećava sa 136 konjskih snaga trenutnog modela na 156 „konja“. Obrtni moment je 260 Nm, dok su ubrzanje do „stotke“ i maksimalna brzina 10 sekundi i 150 km/h, respektivno.

Revidirani Opel Mokka Electric takođe ima novu, snažniju bateriju, tako da sada ima bruto kapacitet od 54 kWh i neto kapacitet od 51 kWh, čime se dobija za petinu veći domet, u odnosu na trenutnih 338-406 kilometara, prevazilazeći ono što je do sada bila psihološka barijera za veliku većinu potencijalnih kupaca.

Pored toga, ugrađeni punjač je nadograđen i sada može da podrži brzinu punjenja do 100 kW, što znači da se može napuniti do 80 procenata punog kapaciteta za samo 30 minuta.

Opel je takođe zadržao novi birač režima vožnje, „Eco“, „Normal“ i „Sport“, kao i sistem regenerativnog kočenja pomoću kojeg obnavlja kinetičku energiju u fazama usporavanja i kočenja. Agresivnije je usporavanje kada je izabran režim menjača „B“. Cene će biti objavljene početkom naredne godine.

AutoRepublika

(197)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Gledajuci same specifikacije ( kapacitet, domet, maksimalna snaga punjača, ubrzanje i Vmax ), sve to „na oko“ deluje skroz korektno.
Ali, obzirom na sve ostale probleme u vezi EV-a, veoma daleko od korektnog. I meni poželjnog.

BB

Eto vidiš, ovakva boja kod mene… I da sam dobio na struju još ni jednu bateriju ne bih iscicao … 😜