1. Home
  2. Vesti
  3. DPA: Srbija ostaje kandidat za novu fabriku Škode, ali nije više favorit
DPA: Srbija ostaje kandidat za novu fabriku Škode, ali nije više favorit
4

DPA: Srbija ostaje kandidat za novu fabriku Škode, ali nije više favorit

4.71K
4
Podelite sa prijateljima:

Nemačka novinska agencija DPA International, koja do ovog trenutka, prema našim saznanjima, nije ni uvrštavala Srbiju među zemlje favorite za domaćina nove fabrike Volkswagen grupe, je izvestila, kako prenosi češki portal aktualne.cz, da su sada Bugarska i Turska prvi izbor rukovodstva nemačke kompanije za investiciju.

Ne samo da DPA nije nikada ni uzimao Srbiju, u smislu ove investicione odluke, za ozbiljno, već je uvek najveće šanse davao Bugarskoj i Turskoj. Kako bilo, konačna i definitivna odluka će biti saopštena nakon predstojećih vaskršnjih praznika, kada bi trebao da zaseda, i donese odnosnu odluku nadzorni odbor grupacije.

DPA je dodatno izvestio, prema navodima češkog lista, i da je delegacija Volkswagena posetila bugarsku prestonicu, početkom aprila, a prilika je iskorišćena i za posetu predškolskoj ustanovi gde se sa decom radi na nemačkom jeziku.

Investiciju Volkswagena na svojoj teritoriji sanjanju i Turci, a kao značajne argumente u prilog izbora otomanske lokacije, nemački Automobilwoche navodi reči Alpera Kanca (čiji smo intervju preneli pre nekoliko dana), koji se poziva na 120.000 prošle godine prodatih vozila na teritoriji Turske sa nekom od oznaka marki koje posluju pod kontrolom nemačkog konglomerata.

Što se tiče, Srbije koja nije članica EU, ovaj izvor iznosi da naša zemlja ostaje kandidat za novu fabriku. Međutim, zbog komplikovanih pravnih procedura i poteškoća u transportu, nije više na listi favorita.

AutoRepublika

(4711)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Za Tursku i verujem da ima sanse…. ali me cudi da je Bugarska dobro kotirana….

Bugi

Zasto?U Bugarskoj se danas proizvodi Great Wall i Sin Car,svojevremeno je tamo bio prisutan Renault,Alpine,Fiat,GAZ…

Miljan

Mislim da Bugarska sa svojim kadrovima nije dorasla da ispuni zahtjeve WV. Nikada nisu imali tradiciju mašinske industrije a kamoli auto industrije. Turci su već nešto drugo, njih ima 120 miliona po nezvaničnim podacima i ini predstavljaju značajno tržište samo po sebi. Na to svaki proizvođač računa.