1. Home
  2. Video
  3. Najveći SUV na svetu (VIDEO)
Najveći SUV na svetu (VIDEO)

Najveći SUV na svetu (VIDEO)

6.01K
0
Podelite sa prijateljima:

Milijarder iz Ujedninjenih Arapskih Emirata Šeik Hamad bin Hamdan al Nahjan je poznat po svojoj ekscentričnosti i ljubavi prema automobilima. Superbogati šeik se ne zadovoljava, kao njegove arapske kolegge, skupocenim i retkim primercima vozila, već očigledno oseća nasušnu potrebu da izvodi neke egzibicije u sopstvenoj režiji.

Zahvaljujući svojoj strasti, šezdesttrogodišnji čudak je obezbedio sebi kolekciju atipičnih automobila u kojoj se posebno ističu modifikovani ovozemaljski primerci konvertovani u čudovišta na točkovima. Međutim, među njima je jedan specijalan koji je posebno privukao našu pažnju. Radi se o džinovskom SUV modelu.

Moguće je da se ovde čak radi o najbizarnijem konceptu na svetu. Proizveden je u „kućnoj radiosti“ a kombinuje futuristički stil poznatih modela marki Mercedes i Jeep. Mamutsko vozilo poseduje pet osovina (deset točkova), teži cele 24 tone, a koristi motor koji isporučuje 600 konjskih snaga.

Konkretni podaci o vozilima i samom šeiku su vrlo oskudni. Ono što je sigurno jeste da se radi o zaljubljeniku u Mercedesova vozila, s obzirom na to da bogataš poseduje veliku kolekciju perjanice marke S klase.

 

Da dodamo još da porodica ovog šeika spada među šest najbogatijih u Emiratima, a da je bogatstvo ove familije procenjeno na nekih 20 milijardi američkih dolara. Svojevremeno je Džeremi Klarkson iz britanske medijske kuće BBC napravio emisiju o njemu, a kolekcija od oko 200 automobila u vlasništvu šeika je izložena u Nacionalnom automobilskom muzeju na oko 45 kilometara južno od Abu Dabija. Ulaznica u muzej košta 13,6 američkih dolara.

Pogledajte najveći SUV na svetu u akciji, a ispod i neke od najčudnijih primeraka iz kolekcije, koji zaista mnogo govore o psihološkom profilu vlasnika.

Najveća kuća na točkovima na svetu
Off-Road Ford Mudstang
Nissan Patrol sa osam točkova
Jeep Wrangler sa „njuškom“ modela Dodge RAM
Jeep Wrangler u neraskidivom duetu

AutoRepublika

(6007)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments