1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Red Bull i Honda u teget-crvenoj kombinaciji (za sada) – Renault ostaje veran žuto-crnoj
Red Bull i Honda u teget-crvenoj kombinaciji (za sada) – Renault ostaje veran žuto-crnoj
0

Red Bull i Honda u teget-crvenoj kombinaciji (za sada) – Renault ostaje veran žuto-crnoj

187
0
Podelite sa prijateljima:

Početkom ove nedelje počele su promocije novih F1 bolida za 2019.godinu. Do sada su svoje mašine predstavili Haas, Toro Rosso, Williams i Renault. Ipak najveća pažnja se ipak posvećuje vodećim timovima. Danas, 14.02.2019.godine na programu su bile promocije Mercedesa i Red Bulla.

Prvo je predstavljen bolid branioca titule, ekipe Mercedesa. Srebrne strele su u prepodnevnim časovima izbacile fotografije novog W10 bolida, nešto pre početka promotivne vožjne (dan za snimanje kada ekipe mogu da pređu 100 kilometara na kišnim gumama) na stazi Silverston. Ekipa Mercedesa je ostala pri svom konceptu sto se tiče dizajna bolida, s naglaskom da su se u fabrici najviše fokusirali na to da ovogodišnji automobil učine dosta nežnijim prema pneumaticima. Tim se nada da će sa ovim bolidom uspeti u nečemu što čak ni Ferrari nije mogao u svojim dominantnim godinama, a to je da osvoje 6. uzastopnu titulu šampiona u obe konkurencije.

Svega nekoliko časova kasnije, i Red Bull je predstavio zvanične fotografije svog pulena. Po prvi put “crvene bikove” će pogoniti Hondini agregati.

Bolid je predstavljen u teget-crvenoj kombinaciji, koja znatno odstupa od njihovih tradicionalnih. Ipak treba nagasiti da Red Bull već par godina unazad ima običaj predstavi jednu kolor šemu za testiranje, a na startu sezone se vrati svojom uobičajenoj varijanti.

Ekipa ulazi sa dosta optimizma u ovu sezonu s nadom da će uz pomoć Honde moći da se ozbiljnije suprotstavi ekipama Ferrarija i Mercedesa.

S obzirom da su na snagu stupila nova pravila, koja se najviše odnose na dizajn i aerodinamiku prednjeg krila, nije isključeno da će doći do malog pomeranja konkurentnosti timova. Mercedes je upozorio da ih je pri prošloj promeni pravila Ferrari znatno sustigao, čak u nekim momentima bio i konkurentniji. Ipak treba naglasiti da su tadašnje promene bile znatno radikalnije od ovih. Prve signale o mogućem poretku timova dobićemo već 18. februara, kada kreću prva testiranja u Barseloni. Do tada ostalo je još da Ferrari, McLaren, Racing Point (otkrivanje bolida večeras u Torontu) i Alfa Romeo predstave svoje automobile. Ferrari će to učiniti 15. februara, McLaren 14. februara, a Alfa Romeo 18. februara.

AutoRepublika

 

 

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments