1. Home
  2. Prezentacije
  3. BMW M850i xDrive First Edition – poželjan da poželjniji ne može biti
BMW M850i xDrive First Edition – poželjan da poželjniji ne može biti
5

BMW M850i xDrive First Edition – poželjan da poželjniji ne može biti

660
5
Podelite sa prijateljima:

Samo 400 ovih atraktivnih bavarskih kupea će biti proizvedeno.

Oko mesec dana nakon jedinstvenog primerka serije 8 koji ima deliće meteorita u unutrašnjosti, BMW ponovo u ruke uzima M850i xDrive Coupe radi kreiranja specijalne verzije. Naravno, First Edition se izdvaja od ostalih varijanti pre svega zahvaljujući novoj „Smrznutoj Barselona plavoj“ metalik boji, koju je razvio BMW Individual.

Sasvim je jasno da se ovde radi o nečemu više pored „fensi“ finiša. BMW je instalirao lake M naplatke od 20 cola sa „Y“ dizajnom paoka. Ovaj superprestižni grand turer takođe može da se pohvali BMW Individual High Gloss Shadow Line paketom, koji uključuje brojne tamne akcente, počev od „bubrega“, preko okvira prozora, pa do završetaka izduvnih cevi.

Po dodatnom trošku, M850i xDrive Coupe može da se naruči sa M brendiranim paketom od ugljeničnih vlakana ili krovom od istog materijala.

Da bi stvari bile još sočnije, enterijer je ugostio čitav niz BMW Individual unapređenja, što First Edition čini prilično „specijalnijim“ u odnosu na regularnu seriju 8. Primera radi, dostupan je kompletan kožni Merino trim u kombinaciji slonovača/noćno crna, što je takođe premijerni detalj na ovom modelu.

U dodatne „špecije“ se ubraja volan presvučen najfinijom M kožom, detalji u klavir crnom izdanju i individualan bedž s brojkom koja naglašava ekskluzivan status modela.

Listu zaokružuju premijum Bowers & Wilkins Diamond Surround audio uređaj, staklene aplikacije na iDrive kontroleru, dugmetu za pojačavanje zvuka, start/stop dugmetu i osvetljenoj ručici menjača.

Mehaničkih izmena nema, što zapravo i nije potrebno. Podsetimo, M850i xDrive isporučuje 530 ks i 750 Nm iz 4,4-litarskog twin-turbo V8 motora. Motor je spojena sa osmostepenom automatskom transmisijom, koja snagu šalje na obe osovine, što moćnom bavarskom kupeu obezbeđuje sprint do stotke za samo 3,7 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h.

Serija od 400 primeraka će sići s proizvodne linije u Dingolfingu između aprila i juna.

AutoRepublika

 

(660)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

San snova 🙂

Branko Bg

Farovi za ovaj auto se prave u Češkoj fabrici Automotive Lighting, far nosi oznaku G14 Laser i košta 100. 000 czk ili oko 4.000 eur komad!

Miki

850csi E31 je devetesetih godina bio toliko ispred svog vremena, da ga još uvek vreme nije stiglo. I dalje je the Best of bavaria, ali ne bih se bunio ni za novu osmicu u bilo kom obliku

Mad Max

Имао сам тај фамозни БМВ 850….. Доиста Маде ин Југославија, Металотехника Шабац…. На батерије, врх то беше. Кад га „фризирам“ на 4,5В, чупа тепих и дрифтује…….

Ercegovac

Koлико је гравиран ? 🙂