1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Valentino Balboni i Lamborghini Urus u „off-road“ avanturi (VIDEO)
Valentino Balboni i Lamborghini Urus u „off-road“ avanturi (VIDEO)
0

Valentino Balboni i Lamborghini Urus u „off-road“ avanturi (VIDEO)

456
0
Podelite sa prijateljima:

Legendarni test vozač i superSUV u „off road“  vožnji.

Valentino Balboni je radio u Lamborghiniju 40 godina, dobar deo tog vremena provevši na mestu glavnog test vozača. Za to vreme, on je vozio doslovno sve što je izašlo iz Santa Agate Bolonjeze. Koliko je ovaj čovek važan za kompaniju dokazuje i to što mu je Lamborghini odao priznanje, nazvavši specijalnu ediciju Gallarda LP 550-2 njegovim imenom. Da podsetimo, automobil je predstavljen 2009., godinu dana nakon Balbonijevog penzionisanja.

Bez obzira što je „u mirovini“, šezdeset devetogodišnjem Italijanu je Lamborghini i dalje glavna preokupacija, a on je takođe fan i novog Urusa. U to ime, pozvala ga je ekipa iz DailyDrivenExoticsa da uskoči u vozačko sedište superSUV-a sa 650 konja i upusti se u „off-road“ avanturu.

Naravno, od Urusa ne treba očekivati terenske performanse jednog Mercedesa G klase ili Land Rover Defendera kada je reč o zahtevnom „off-roadu“, ali zato po blatnjavoj površini se ovaj Lambo snalazi sjajno, uprkos glomaznim točkovima od 21 cola i relativno ograničenom klirensu, čak i kada je „Terra“ vozni režim aktiviran.

Ruku na srce, teško da će se bilo koji vlasnik Urusa upustiti u neki pravi „off-road“, ali je interesantno videti šta Valentino Balboni i Lamborghini Urus mogu zajednički da urade.

Treba imati na umu da italijansa marka priprema model koji će biti sposobniji za terensku vožnju, čija je prethodnica bio ST-X koncept. „Naoštrena“ verziija će biti čak 25 odsto lakša u odnosu na serijsku, a takmičiće se u šampionatu koji kombinuje konvencionalne i „off-road“ staze, i koji će se održavati u Evropi i Bliskom Istoku.

Valentino Balboni nije jedini koji je vozio Urus van asfalta. To je uradio i poznati novinar, Heri Metkalf (video iznad).

AutoRepublika

Izvor: DailyDrivenExotics / YouTube, Harry’s garage / YouTube

(456)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments