1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Od sada će kupci moći da prate proizvodnju naručenog primerka Mercedesa (Video)
Od sada će kupci moći da prate proizvodnju naručenog primerka Mercedesa (Video)

Od sada će kupci moći da prate proizvodnju naručenog primerka Mercedesa (Video)

252
0
Podelite sa prijateljima:

Naučnici su izračunali da tokom naših života provedemo u proseku 374 dana čekajući na isporuku neke robe koju smo poručili. Sada je proizvođač svojim kupcima, posredstvom aplikacije Mercedes me, odnosno alata unutar iste “Joyful Anticipation” (Slatko iščekivanje), omogućio da prate proces proizvodnje primerka koji su naručili, i to u realnom vremenu.

Nova usluga koju nudi Mercedes predstavlja jedinstveno iskustvo koje kupac može da doživi koristići računar, tablet ili pametan telefon. Korišćenjem ličnog profila u aplikaciji Mercedes me, kupci u Nemačkoj mogu da se prijave, a potom i da unesu broj porudžbine.

Pored dobijenih informacija o vozilu, kupci stiču uvid i u različite proizvodne faze u kojim se nalazi četvorotočkaš u izradi, počev od proizvodnog planiranja, kompletiranja karoserije, farbanja, montaže, pa sve do kontrole kvaliteta i planirane isporuke. Povrh svega, usluga obuhvata i ponudu specijalnih uslova osiguranja, vaučera u usluga raznih vrsta.

“Joyful Anticipation” se sastoji iz četiri manje platforme: “Dobrodošli”, “Vaše vozilo”, “Proizvodnja” i “Primopredaja”, koje su zasebno konfigurisane za kupca i vozilo. Cilj je pružiti kupcu lično, uzbudljivo i digitalno iskustvo sa markom Mercedes, čak i tokom trajanja perioda čekanja na isporuku.

U sekciji “Vaše vozilo”, kupac biva upoznat sa svim važnim informacijama o naručenom vozilu. “Proizvodnja” je sekcija kroz koju naručilac saznaje sve o tome kroz šta prolazi automobil u nastajanju, i to u realnom vremenu.

Multimedijalni sadržaj obezbeđuje zabavan uvid u proizvodnju putničkog vozila marke Mercedes-Benz, počev od proizvodne lokacije do proizvodnih procesa i finalne kontrole kvaliteta. Praćenjem procesa nastanka poručenog vozila, kupac može saznati apsolutno sve u vezi primopredaje.

“Joyful Anticipation” je trenutno dostupna aplikacija jedino kupcima iz Nemačke, to samo za sledeće modele: A klasa, B klasa, C klasa, E klasa, S klasa, CLA, CLS, GLA, GLC, GLE, GLS, SL i naposletku SLC. Ovo pra ktično znači da “Joyful Anticipation” aplikacija funkcioniše samo u nemačkim i mađarskom pogonu “trokrake zvezde”. Oni su locirani u Zindelfingenu (CLS, CLS Shooting Brake, E i S klasa), Raštatu (A i B klasa, GLA) i Kečkemetu (B klasa, CLA, CLA Shooting Brake).

Uskoro će “Joyful Anticipation” postati upotrebljiva platforma i za kupce koji svoje ljubimce budu očekivali da siđu sa proizvodnih traka kompanijskih pogona lociranih u nemačkom Bremenu (C klasa sedan, karavan, kupe, kabriolet; E klasa kupe i kabriolet, GLC, GLC kupe, SL, SLC).

Pogledajte video prezentaciju.

AutoRepublika

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments