1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley sprema rivala bratskom Urusu
Bentley sprema rivala bratskom Urusu
0

Bentley sprema rivala bratskom Urusu

195
0
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja najstariji aktivni automobilski časopis na svetu, britanski Autocar, Bentley sprema performantniju verziju krosovera Bentayga. 

Bentleyjeva performantna izvedba navodno će nositi sufiks Sport, a prema prvim informacijama pokretaće je monstruozni 6,0-litarski twin-turbo W12 agregat koji će razvijati 650 konjskih snaga.

Ovaj motor trebalo bi da omogući sprint iz mirovanja do „stotke“ za manje od 4 sekunde, dok bi maksimalna brzina trebalo da iznosi više od 306 km/h. Podsećamo, standardna verzija modela Bentayga ubrzava do 100 km/h za 4,1 sekundu, uz maksimalni brzinu od 301 km/h.

Kako prenosi Autocar, Bentley će poraditi i na šasiji i na sistemu ogibljenja, kako bi se performanse podigle na još viši nivo.

Kao glavni rivali za performantni britanski SUV navode se braća iz VW grupacije: Lamborghini Urus, Porsche Cayenne Turbo ali i nadolazeći Audi RS Q8. Ipak, ova lista će se u bliskoj budućnosti dodatno proširiti jer su svoje SUV modele već najavili i Aston Martin i Ferrari.

Premijera Bentleya Bentayga Sport predviđena je za Salon automobila u Ženevi.

Očito je da je plasman ovog automobila pokušaj britanske marke da u kratkom roku preokrene situaciju u kompaniju kada se govori o finansijama. Prethodna godina bila je veoma teška za Bentley, a inicijalne informacije kažu da su je završili sa gubitkom od najmanje 150 miliona evra.

AutoRepublika 

 

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments