1. Home
  2. Vesti
  3. Čovek ostavio automobil u radu u garaži – umro od trovanja ugljen-monoksidom
Čovek ostavio automobil u radu u garaži – umro od trovanja ugljen-monoksidom
6

Čovek ostavio automobil u radu u garaži – umro od trovanja ugljen-monoksidom

713
6
Podelite sa prijateljima:

Čovek iz Tampe na Floridi, preminuo je od trovanja ugljen-monoksidom, nakon što je ostavio (on ili njegova supruga) automobil u radu preko noći u garaži. Izduvni gasovi su prodrli u stambeni prostor i usmrtili čoveka i njegova dva psa.

Fox 13 je izvestio da su tela Tomasa Martina i njegova dva psa pronađena na prvom spratu. Njegova supruga, Pamela Martino, bila je na trećem spratu, bez svesti ali živa. Njeno stanje je trenutno kritično.

Nije poznato da li je Tomas bio taj koji je ostavio automobil da radi prethodne noći, ili je to bila njegova supruga. Motor je neprestano radio čitavu noć, tako da su izduvni gasovi prodrli u stambeni prostor kuće i usmrtili čoveka.

„Brutalno je i bolno. Zaista tužno“, rekao je jedan od suseda. „Nekada, kod ovih novih automobila, koji nemaju klasične ključeve, kada izađete iz njih ne znate da li rade ili ne, toliko su tihi, jednostavno ne pritisnete dugme. Meni se to desilo par puta na ulici.“

Da podsetimo, ugljen-monoksid nema miris, te se iz tog razloga naziva „tihi ubica“. On se vezuje za crvene krvne ćelije zamenjujući kiseonik, što prouzrokuje smrt. U novijim građevinama ovog tipa (od 2008.) postoji detektor koji se standardno ugrađuje, ali kod ove, sagrađene 2002., to očigledno nije bio slučaj.

AutoRepublika

Izvor: Fox 13

 

(713)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Eto kakve su američke kuće, kao šuplje drvene šupe kod nas. Na našim prostorima, ova vest vi bila nemoguća. Mi smo za amere u mnogo čemu „Filadelfija“ 🙂

Zvezdan Božinović

Tužno je ovo. Zato automobilima nije mesto u kući, nije ni u jednom zatvorenom prostoru. Natstrešnica je izmišljeno mesto za vozila.

Yankee

Zar ne bi dim onda trebao da izadje napolje, ako su kao „suplje drvene kuce“?

moron

„Odrastao“ sam u garaži. Bukvalno. Često nešto i oko očevih kola sam „prčkao“, neku štetu „samouk“ pravio ( a dosta sam ih znao napraviti ). Nalik filmu „Varljivo leto ’68“, moj pok. otac bi uvek, kada bi me zatekao u garaži (posebno, ako bi vrata garaže bila zatvorena), kao papagaj ponavljalo „Zaštita na radu, zaštita na radu, uzmi rukavice, provetravaj, čuvaj se …“. Milion puta sam to doživeo. Sećam se, jednom me zatekao u garaži, zima bila, motor kola radi, vrata garaže zatvorena, odvalio mi je kao iz topa šamar da sam na zemlju pao. i samo „Zaštita na radu“… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Malo te je tukao, očigledno 🙂 Non stop nešto „prčkaš“ po cenovnicima, specifikacijama opreme. Podneće neki distributeri prijavu protiv NN lica sa kodnom oznakom Moron 🙂

Neobavestei

Tako je komsija zimus ustartovo motocikl u garazi jer nije radio par meseci i ostavio ga da radi u mestu, od uglienmonoksida se onesvestio pao na zemlju, udario glavom vrata od garaze i otvorio ih. Ziv je ?