1. Home
  2. Vesti
  3. Tucson je ubedljivo najpopularniji model Hyundaija u Evropi
Tucson je ubedljivo najpopularniji model Hyundaija u Evropi
1

Tucson je ubedljivo najpopularniji model Hyundaija u Evropi

299
1
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka je tokom prošle godine prodala više od 510.000 vozila na Starom kontinentu, ostvarivši tako rast od 21,4%.

Dakle, Hyundai je bio jedan od retkih brendova koji su prošle godine upisali rast na evropskom tlu. Okosnica ovog brenda bio je model Tucson koji je prikupio 149.170 registracija, uz fenomenalan boljitak od 64% naspram 2020. godine.

Drugi najpopularniji automobila sa značkom Hyundaija među Evropljanima prošle godine bila je Kona sa 108.671 isporukom (-15%). No, daleko iza vodećeg dvojca, na trećoj poziciji našao se hečbek i20 koji je našao put do 62.178 kupaca (-3%).

Veći brat, i30, uspeo je nagomila 58.179 prodatih komada (+14%), dok je najmanji član ove azijske familije – i10, stigao do 57.013 potrošača u ovom delu sveta, što je za 14% bolji plasman nego 2020. godine.

Korejci su verovatno očekivali bolji start karijere za Bayon, SUV iz B segmenta, koji je tokom prethodne godine nakupio manje od 16.500 registracija. Santa Fe je imao još manje dostavljenih vozila – 10.962, dok je Nexo imao svega 264 isporuke. Evropljani nisu preterano bili zainteresovani ni za Elantru, jer je prodato samo 1.979 primeraka…

S druge strane, električna vozila beleže odlične rezultate. Ioniq je došao do 23.733 nova vlasnika, dok je Ioniq 5 uspeo da upiše 21.585 dostavljenih automobila.

AutoRepublika 

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bayon mi je dizajnom baš teški bljak …
A ni sadašnja Elentra mi nije ni bleda senka prethodne generacije. Ta je zaista bila dizajnerska perfekcija u svetu sedana C segmenta ( za moj ukus ).
Tucsonu svaka čast za rezultat, iako mi je „teški gabor“.