1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Mazda planira uvođenje više hibridnih i električnih modela za Evropu
Mazda planira uvođenje više hibridnih i električnih modela za Evropu
0

Mazda planira uvođenje više hibridnih i električnih modela za Evropu

250
0
Podelite sa prijateljima:

Razlog je jednostavan, sve stroža evropska emisiona regulativa. 

U intervjuu za Automotive News, šef Mazda u Evropi, Džef Gajton, potvrdio je da je plan ove marke da na Starom kontinentu ponudi niz potpuno električnih i hibridnih modela kako bi se izbegle eventualne sankcije odnosno kazne od strane EU. Što se tiče hibridnih automobila Mazda će koristiti svoje nove SUS agregate sa Skyactiv-X tehnologijom uparene sa elektromotorom.

Gajton navodi da će Skyactiv-X tehnologija debitovati sledeće godine na Salonu automobila u Ženevi, kao i da će od iduće godine svi modeli Mazde u Evropi imati u ponudi makar blagi hibridni pogon. Japanska marka plasiraće potpuno električni automobil 2020, a plug-in hibrid 2021. godine.

Na pitanje da li će se električni automobili isplatiti Mazdi, Gajton je imao precizan odgovor. „Nećemo se previše oslanjati na električne modele. Istraživanja pokazuju da se električni i hibridni automobili prodaju u većem obimu samo tamo gde postoje velike subvencije države.“

Prvi čovek Mazde u Evropi potvrdio je da će prvi e-mobil te marke biti proizvod njihove sopstvene tehnologije, dok će automobili koji stižu iz saradnje sa Toyotom na tom polju stići kasnije, posle 2021. godine. Gajton je istakao i da dizel još uvek nije rekao poslednju reč kada se govori o Mazdinim vozilima. „Udeo dizel automobila u našoj ukupnoj prodaji u Evropi je između 25 i 30%. Procenat dizel motora veći je kod naših većih modela, i suprotno.“

Šef Mazde za naš kontinent veruje i da će doći do manje renesanse u prodaji dizela jer je ovo gorivo veoma bitno kada se govori o ispunjenju nastupajućih evropskih normi za flotnu emisiju CO2. Gajton ističe da kada se govori o azotnim oksidima postoje daleko veći zagađivači nego što su to automobili.

On je dodao da očekuje da će naredna godina u Evropi za automobilsku industriju biti stabilna, kao i da veruje da će japanski brend uspeti da proda više automobila nego ove godine.

Ipak, Gajton je negirao da će Mazda praviti manji krosover od CX-3. „Znam da je sada velika potražnja za SUV modelima, ali nemamo nameru da plasiramo manji automobil tog tipa od CX-3.“

AutoRepublika 

 

(250)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments