1. Home
  2. Zelene strane
  3. Opel poklanja Riselshajmu 1.300 stanica za punjenje električnih vozila
Opel poklanja Riselshajmu 1.300 stanica za punjenje električnih vozila
0

Opel poklanja Riselshajmu 1.300 stanica za punjenje električnih vozila

182
0
Podelite sa prijateljima:

Opel planira da pretvori matični gradić u najveći centar za električne automobile u Nemačkoj. 

Otkako je postao deo PSA grupacije, Opel ubrzano radi na razvoju sopstvenih električnih modela, a plan da se Riselshajmu pokloni ovoliko veliki broj stanica za punjenje ima za cilj pretvaranje ovog gradića u veliki praktični opitni poligon za e-mobile.

Veoma vrednu investiciju nemačka marka sprovešće uz podršku federalnog ministarstva za ekonomiju koje će za ovaj projekat izdvojiti 12,8 miliona evra. Opel će postaviti 1.300 stanica za punjenje električnih vozila širom Riselshajma čime će ovaj gradić postati naselje sa najboljim odnosom javnih punjača i broja stanovnika u EU. Naime, na svaka 72 stanovnika doći će po jedna stanica za punjenje što je daleko više od aktuelnog vodećeg nemačkog grada po pitanu elektromobilnosti – Hamburga, koji ima jedan javni punjač na 13.042 stanovnika.

Opel će punjače u Riselshajmu postaviti na velikom broju lokacija, što na sopstvenom zemljištu, što na gradskim parkinzima, potom kraj supermarketa, tržnih centara itd…

Pod vođstvom PSA Opel je značajno ubrzao sopstveni proces elektrifikacije. Tokom 2020. godine nemačka marka će predstaviti potpuno električnu varijantu Corse, kao i plug-in hibridnu verziju krosovera Grandland X. U naredne dve godine nemačka marka predstaviće i električnu izvedbu modela Mokka X.

 

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments