1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan oformio novo nadzorno telo uz spremnost da informiše Renault o svemu
Nissan oformio novo nadzorno telo uz spremnost da informiše Renault o svemu
0

Nissan oformio novo nadzorno telo uz spremnost da informiše Renault o svemu

151
0
Podelite sa prijateljima:

Pod pritiskom da hitro reorganizuje svoj menadžment nakon hapšenja Karlosa Gona, Nissan je najavio implementaciju paketa mera koje bi trebalo da obezbede tranziciju ka novom rukovodstvu.

Japanski proizvođač je još u novembru saopštio da će kreirati novo telo sa zadatkom da savetuje kompaniju u vezi sa izvršnim mendžmentom i poboljšanjem upravljanja prihodima direktora. Dotično telo je oficijelno formirano danas, nakon odluke Nissana da uspostavi Specijalni komitet za unapređenje funkcije rukovođenja.

Ovaj komitet će se sastojati od neimenovanih spoljnih nezavisnih eksperata, koje će predložiti Masakazu Tojoda, Keiko Ihara i Žan-Baptist Duzan.

Takođe, novi komitet će biti zadužen za utvrđivanje uzroka nelegalnosti koje je navodno počinio Karlos Gon, a na bazi ovih saznanja obezbediti predloge kako unaprediti „procese odobravanja i upravljanja prihodima direktora“.

Što se tiče prihvatanja novog predsednika odbora, Nissan kaže da će se diskusije povodom toga nastaviti. Kompanija želi da informiše partnere o svemu, kao i o toku razvoja aktuelnih dešavanja.

Ono što je još važnije, Nissan kaže da je spreman da u bilo kojem momentu obezbedi „kompletan brifing na sastanku s Renaultovim odborom u cilju održavanja razumevanja između partnera u alijansi.“

Prošle nedelje, protiv Nissana i Karlosa Gona, kao i Grega Kelija, zvanično su podignute optužnice za kršenje japanskih zakona o finansijskim instrumentima i hartijama od vrednosti.

AutoRepublika

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments