1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Filmski heroji: The A-Team (Video)
Filmski heroji: The A-Team (Video)

Filmski heroji: The A-Team (Video)

414
0
Podelite sa prijateljima:

Komercijalna vozila se teško mogu nazvati filmskim herojima, a jedan od retkih primera je GMC Vandura van iz serije, a kasnije i filma, „The A-Team“. Serija prati četiri nekadašnja vojnika kojima je namešteno nešto šta nisu uradili (ni u jednom trentku se u igranom materijalu ne spominje šta konkretno) i koji se nalaze u bekstvu.

Njihov život se zasniva na rešavanju slučajeva, a za takve potrebe im je bio potreban van. Izbor je pao na GMC Vandura iz 1983. godine koji je značajno modifikovan u poređenju sa serijskim modelom. On je originalno došao u dve boje (crnoj i sivoj) koje je delila crvena linija na sredini vozila, a ostale dizajnerske promene su stigle i u vidu crvenih felni, zaštite maske hladnjaka, dodatnom osvetlenju (na braniku i krovu) i spojlerom.

U nekim scenama se može primetiti da van ima i šiber dok u kasnijim epizodama to nije slučaj. Nepoznato je koja mehanika je korišćena, ali ova generacija Vandure se proizvodila zajedno sa blizancem Chevroletom G20 čak 24 godine (1971.-1995.) i u tom periodu je ponuđeno mnogo agregata.

Najpoznatiji od njih je bio 5,7-litarski V8, ali se Vandura mogla dobiti i sa 7,4-litarskim benzincem, odnosno 6,5-litarskim dizelom.

Zanimljivo je da je u mnogim scenama korišćen i Ford Econoline u istim bojama, iako je razlika između dva vana očigledna. To se posebno odnosi na scene u kojima vozilo biva uništeno.

Pogledajte sekvence iz filmskog ostvarenja.

Zoran Tomasović

(414)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments