1. Home
  2. MotoRepublika
  3. KTM želi da se spoji sa Ducatijem?
KTM želi da se spoji sa Ducatijem?
0

KTM želi da se spoji sa Ducatijem?

233
0
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor KTM-a, Stefan Pirer, potvrdio je da u nedavnom intervjuu da je njegova želja da dođe do spajanja sa Ducatijem.

U razgovoru sa nemačkim magazinom SpeedWeek, Pirer je izneo niz pohvala na račun italijanske marke. „Ducati je Ducati. Imam emotivnu vezu sa tom markom i verujem da bi što se tiče spajanja samo Ducati bio dobra prilika za KTM“, rekao je prvi čovek austrijskog brenda.

Pirer je potom dodao da veruje da je Ducati u svetu motocikala ono što je Ferrari u svetu automobila. „Prijalo bi nam da imamo jedan takav brend u okviru naše grupe. Cena uopšte nije pitanje, pitanje je kada će svi shvatiti u kakvoj se situaciji nalaze“, kazao je čelnik KTM-a. Jasno je da ovom izjavom mislim na sve strožu emisionu regulativu koja će važiti za motocikle, a čini se da Ducati ne radi mnogo na tome da se uskladi sa novim evropskim pravilima.

Volkswagen grupa već je jednom praktično pokušala da proda Ducati, bilo je čak i nekoliko odličnih ponuda za kupovinu, ali je prodaja stopirana nakon pritisaka moćnih nemačkih radničkih sindikata koji vide prodaju motociklističkog brenda kao „osipanje grupacije“.

Pirer je inače na čelu KTM-a od 1992. godine kojeg je praktično u potpunosti oživeo. Austrijska marka stigla je od 6.000 prodatih motocikala te godine do 265.000 isporučenih primeraka prošle godine. KTM je pod vođstvom Pirera otkupio i Husqvarnu od BMW-a i sa švedskom markom pravi zaista avangardne, nesvakidašnje mootocikle.

 

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments