1. Home
  2. Video
  3. Hyundai Elantra sa pređenih 1,6 miliona kilometara! (VIDEO)
Hyundai Elantra sa pređenih 1,6 miliona kilometara! (VIDEO)
19

Hyundai Elantra sa pređenih 1,6 miliona kilometara! (VIDEO)

5.50K
19
Podelite sa prijateljima:

Ova žena definitivno nije vozila automobil „samo do pijace“. 

Radni dan za Faru Hejnis počinje tako što seda u svoj automobil i počinje sa dostavom stvari koje su za taj dan planirane. Dakle, slično kurirskim službama, Fara se u svom poslu u potpunosti oslanja na vozilo.

Njena Elantra stara je svega pet godina i u tom periodu Fara je uspela da pređe neverovatnih 1,6 miliona kilometara. Kako ona tvrdi, njen automobil i dalje koristi isti agregat, na kojem nije bilo većih radova. Međutim, kako su digitalni instrumenti a prikazivnaje pređene kilometraže ograničeni na šest cifara (automobil je u SAD i prešao je milion milja), Fara je ostala pomalo razočarana kada je pokazivač ostao na 999.999.

Ovde je u pomoć priskočio Hyundai koji je zamenio deo instrumentalnu table i omogućio ovoj Amerikanki da dalje posmatra koliku je razdaljinu prevalila sa svojim automobilom. Osim toga, Hyundai je Fari darovao posebne, zlatne okvire tablica koji označavaju pređenih milion milja.

Pogledajte snimak:

(5499)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

19 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

Гледам Фару , па рзмишљам шта ће јој „bull bar“ на колима , кад изгледа као да може волу реп изчупати .
И то лијевом 🙂

Dikh tu kava

Milion i šesto hiljada.. To je 875 km svaki dan, bez dana pauze godišnje, ili 915 km svaki dan sa npr 15 dana odmora godišnje. Za 5 godina. Ne znam da li je više bravo za Hyundai ili za šoferku. Pa ti posle kupi ovde NOV! NOV! NOV! 2004-to iz Holandije sa pravih 140.000…

moron

Ako „prodavatelj“ u oglasu napiše: „NOV, NOV, NOV …“, onda je tako …

Mad Max

Kod ove amerikanske „gospe“ motor se nije ni hladiio, što bi rekli radio u idealnim usovima.
Ako se napravi račun, cena za utrošeno gorivo je (po Evropskim cenama ) je oko 180 000 evra. Ako pogledamo navedenu cenu, gospođa je mogla sebe da počasti i boljim autom, da ne kažem dizelom a da to ne oseti i možda dobro uštedi….
Da li neko primećuje one izbočine na prednjoj haubi (4 komada). čemu ono služi?
Meni ovo sve liči na PR hujundajija

Balkanboj

Sumnjam da bi neki moderni dizel izdržao taj tempo bez većih zahvata, posebno pdf filter i dizne… Ovo bih rekao da je „suvi“ benzinac, nema šta mnogo da se pokvari na njemu.

Ercegovac

Другар вози од 2012 прешао 120.000Км 1.6 бенз
Хуњади се није ни закашљао .

Yankee

Sve radne milje otpisujes na obracunavanju poreza na kraju godine, obija se $0.54 za svaku predjenu milju. Ako imas ekonomican auto obicno sa tim otplatis svo gorivo plus ti mozda i ostane viska.
Ja sa Uberom/Lyftom za $20 predjem 300 milja, a na porezu odbijam $135. 🙂

Zvezdan Božinović

Genijalno, samo baš i ne razumem kako. Na kom porezu konkretno? Šta ti uvećava obavezu a šta su olakšice?

Yankee

Pa ovde svako na kraju godine mora da obracuna porez – koliko si zaradio i koliko si u toku godine platio poreza, i onda se moze desiti da dugujes drzavi ili da drzava duguje tebi.
Ako koristis svoj auto za obavljanje posla onda otpisujes milje kao trosak. Ako sam presao 10.000 milja i zaradio $10.000 – porez placam na samo $4.600.

Mad Max

To ima i kod nas, ako vozilo prikažeš da radi za firmu. Prikažeš račune za gorivo i vrate ti 20% PDV…

Zvezdan Božinović

Yankee i Mad Max, pričate o različitim porezima. Amerikanac priča o porezu na dohodak građana, dok Mad Max govori o porezu na dodatu vrednost koji obračunavaju i plaćaju (uglavnom) samo kompanije, i to jedino ukoliko im je osnovna delatnost vezana za transport ili poljoprivredu…. Kod nas je potpuno drugačiji sistem oporezivanaj dohotka građana u odnosu na američki. Tamo ti treba konsultant za obračun, kod nas nema takvih i toliko olakšica 🙂

Yankee

Nije bas da ti treba konsultant ovde, turbo tax program za kompjuter je nekih $50 i poprilicno lako se obracunava taksa preko njega. Posebno za one koji nemaju silne stocks & bonds i sta vec vec samo standardna primanja i troskove.

moron

Oni i inače veoma mnogo ulažu u marketing. Ovo je samo deo toga. Čista magla. Laž. Neka radi 6 dana nedeljno, plus 15 dana odmora godišnje (pa i da zaboravimo vreme za redovan servis ( da menja ulje na svakih 20 kkm, godišnje bi trebalo da ode 16 puta na redovan servis )), to je 297 dana (bez izgubljenih dana u servisu), to je 1.077 km dnevno.
To je nemoguće i „na auto putu“, a ne da radiš kao „dostavljač“.
Laž „kao vrata“.

Ercegovac

Математика је егзактна наука 200.000миља годишње Ако ради и суботом(као ивећина код нас и за то није плаћена) 52радне недеље пута 6 дана јесте једнако 312 (дуга) дана ( у зла господара ) 200.000/312=641,03 миље Конвертуј мо у километре 1031,64 Ако је сво вријеме возила по ауто путу (молим без риме) Гдје је брзина лимитирана на 129км/час сем у Тексасу гдје је кажу лимит 137км/час долазимо до 1031.64/129=8сатили 1031.64/137=7.55сати односно 7сати и 33минита. Ја сам закључио да је Фара из Тексаса, Да живи поред наплатне рампе . Да вози Хуњадија тако брзо да јој зуји у ушима (тако барем овај… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Hahahahah, bravo care 🙂 jedan dan u životu sam vozio više od hiljadu kilometara, dva dana mi se zatim zgadio volan :), a ne da bi godinama vozio svaki dan po hiljadarku. Ni meni ovo ne zvuči realno, posebno kada pričamo o Hyundaiju kome obraz ne smeta da plasira slične priče

Ercegovac

Што би мени мајка казала док сам момак био :“образа немаш а гузици се не бојиш „

Mad Max

Koliko znam, bilo je ovih Hju motora (većih) koji su bili teško zlo…..
Moje iskustvo sa Hju, uopšte nije pozitivno. Korozija i motori benzinci su ispod standarda….. Iznenadio sam se njihovom 1,6 crdi, koji ne posustaje lako, posebno jer je mali dizel van Evrope uvek mačka u džaku.

Slavko

Kad smo vec kod motora, imas li neke spoznaje kakvi su Toyota benzinci (1,6, 1,8,, 2,0) koji idu u Corollu, RAV, Avensis…?

Mad Max

Nemam neka posebna i egzaktna iskustva. Što se tojote tiče, znam da su Tojote Korole iz 90-tih godina, volele da troše ulje, na nekim kilometražama nižim već od 100 000…
Opet Jaris 1 sa 1,3 u mojoj službi prešao 350 000 bez problema.
Tojota Auris 1,6 je sad na 200 000 bez problema. A čuo sam baš za taj motor da zna da troši ulje…
Znam za male Igo, da imaju problema sa potrošnjom ulja.