1. Home
  2. Sport
  3. Proglašeni najbolji trkački vozači godine, uz dodelu brojnih drugih priznanja
Proglašeni najbolji trkački vozači godine, uz dodelu brojnih drugih priznanja
0

Proglašeni najbolji trkački vozači godine, uz dodelu brojnih drugih priznanja

431
0
Podelite sa prijateljima:

Događaj pod imenom „Najveća noć u auto-moto sportu“ je održan sinoć, u okviru kojeg su se okupila najvažnija imena i zvezde iz različitih četvorotočkaških i dvotočkaških disciplina.

Auto-moto sezona je za nama, pa je samim tim došlo vreme za podelu priznanja.

U svojem 36. izdanju, na crvenom tepihu su se pojavile ličnosti poput Žana Toda (predsednik FIA-e), Čejsa Kerija (šef Formule 1) i Alehandra Agaga (šef Formule E). Njima se pridružio Toto Volf, jedan od najuspešnijih šefova timova, koji je vodio Mercedes tokom pet uzastopnih trijumfalnih sezona. Pored preko 1.000 VIP ličnosti, u Londonu su se našle brojne legende, od Mike Hakinena do Džekija Iksa, ali i mlade nade poput Šarla Leklerka i Pjera Gaslija.

Hit večeri je bila dodela ovogodišnje McLaren Autosport BRDC Award priznanje. Prethodnih 27 pobednika čine vozači koji su se docnije dokazali osvajanjem titula u različitim šampionatima, a dva štićenika će se naći na gridu u Melburnu po prvi put, naglašavajući važnost i potencijal ovog priznanja na putu ka Formuli1.

Novi vlasnik ove prestižne nagrade je Tom Gembl. Najprestižniji mladi vozač na svetu se pridružio dvojici prethodnih osvajača, Landu Norisu, koji uskače na mesto Fernanda Alonsa u McLarenu, i Džordžu Raselu, koji će sa Robertom Kubicom pokušati da vrati deo stare slave Williamsa.

Osvajači priznanja po čitaocima Autosporta su:

Motociklista godine – Mark Markez

Međunarodni trkački vozač godine – Luis Hamilton

British Competition vozač godine – Luis Hamilton

Reli automobil godine – Ford Fiesta WRC

Richard Mille novajlija godine – Šarl Leklerk

Reli vozač godine – Sebastijen Ožije

Nacionalni vozač godine – Den Tiktum

Trkački automobila godine – Mercedes-AMG F1 EQ Power+

Ostale nagrade:

McLaren Autosport mladi vozač godine – Tom Gembl

Priznanje za inovativnost i pionirska rešenja – Oven Hini

Gregor Grant priznanje – FIA za „oreol“ rešenje

Gregor Grant priznanje – Mika Hakinen

Gregor Grant priznanje – Džeki Iks

Džon Bolster priznanje – Toto Volf

 

AutoRepublika

(431)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments