1. Home
  2. Vesti
  3. Sollers već rasprodao dvogodišnju proizvodnju Aurusa
Sollers već rasprodao dvogodišnju proizvodnju Aurusa
0

Sollers već rasprodao dvogodišnju proizvodnju Aurusa

2.53K
0
Podelite sa prijateljima:

Sollers grupa je već primila porudžbine za vozila marke Aurus (prvobitno nazvana “Cortege”) koje bi sa proizvodnih traka trebalo da siđu u naredne dve godina, izjavio je za medije suvlasnik Sollersa, Vadim Švetcov.

“Neće postojati mogućnost kupovine automobila marke Aurus ne samo tokom 2019., već i onih koji bi bili proizvedeni u 2020. godini. Potpuno smo rasprodati u naredne dve godine,” rekao je on.

Švecov očekuje da prodaja Aurusa dodatno dobije na zamahu nakon početka izvoznih aktivnosti.

Kompanija Aurus, predstavja zajednički poduhvat (Joint Venture) dva entiteta: NAMI i Sollers, a u svojoj gami poseduje nekoliko modela homologovanih u Ruskoj Federaciji. Trenutno su aktivnosti zaposlenih u Aurusu usmereni na sertifikaciju vozila na evropskom tržištu.

Automobili marke Aurus su tokom avgusta bili izloženi na Salonu automobila u Moskvi, a naći će se i na prestižnoj ženevskoj manifestaciji sledećeg proleća. Prodajne brojke, kada proces realizacije započne tokom naredne godine, dostići će cifre od 50 do 70 hiljada vozila, samo tokom 2019. godine. Određeni broj vozila Aurusa se trenutno nalazi na placu Savezne uprave.

Gama marke Aurus će obuhvatiti limuzine, krosovere i kombi vozila. Razvoj čisto električnih modela je omogućen zahvaljujući odgovarajućoj platformi, a moguć je i razvoj pristupačnog SUV-a.

Proizvodnja automobila će biti organizovana u pogonima koji pripadaju suvlasničkoj kompaniji NAMI, čiji su godišnji kapaciteti ograničeni na svega 200 – 220 primeraka. Da bi se odgovorilo zahtevima tražnje, montaža više od 1.500 vozila marke Aurus bi mogla biti organizovana u pogonima koji pripadaju Sollersu, a nalaze se u Tatarstanu.

Razvoj projekta je započeo tokom 2012. godine, a do sada je koštao oko 13 milijardi ruskih rubalja, naveo je minister industrije i trgovine Denis Manturov.

AutoRepublika

(2530)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments