1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda saopštila prve informacije o modelu Scala (galerija)
Škoda saopštila prve informacije o modelu Scala (galerija)
0

Škoda saopštila prve informacije o modelu Scala (galerija)

404
0
Podelite sa prijateljima:

Naslednik Rapida nametaće se kao jeftinija alternativa Volkswagenovom Golfu. 

Škoda Scala biće postavljena na MQB A0 platformu i vizuelno će se ugledati na nedavno predstavljeni konceptualni model Vision RS.

Kupcima će na raspolaganju biti pet motora, i svi će koristiti pomož turbo punjača, direktno ubrizgavanje i imaće start/stop sistem. Kako Škoda najavljuje u ponudi će biti i sistem za rekuperaciju energije, kao i da će motori koristiti benzin, dizel ili gas kao pogonsko gorivo. Prema inicijalnim informacijama uvodni agregat biće 1,0-litarski trocilindarski benzinac, što je bilo i za očekivati. Što se tiče transmisije u ponudi će biti petostepeni i šestostepeni manuelni menjač, dok će opciono biti moguće uzeti i sedmostepeni automatski menjač sa duplom spojnicom.

Scala će biti duga 4.362, široka 1.793, sa visinom od 1.471 milimetar. Međuosovinski razmak iznosiće skoro 265 centimetara, a u Škodi tvrde da će Scala nuditi komfor unutar vozila sličan onom kod modela Octavia.

Češka marka ističe da će Scala imati najveću zapreminu prtljažnika u klasi od čak 476 litara, no ako se spuste zadnja sedišta za brojka penje se na 1.410 litara.

Kada smo već kod enterijera, Škoda je saopštila da će Scala dolaziti sa ekranom od 9,2 inča putem kojeg se upravlja informativno-zabavnim sistemom, a opciono će biti dostupan i displej dijagonale 10,25 inča.

Izvršni direktor češke marke, Bernard Majer, rekao je da je Scala novo poglavlje za Škodu i da je u pitanju jedan potpuno novi proizvod.

Scala ulazi u proizvodnju u prvoj polovini naredne godine.

 

(404)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments