1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Red Bull oduševljen Hondinim agregatom
Red Bull oduševljen Hondinim agregatom
1

Red Bull oduševljen Hondinim agregatom

247
1
Podelite sa prijateljima:

Nakon 12 godina veoma uspešnog partnerstva sa Renaultom, F1 tim Red Bull prelazi na novog snabdevača motorima, japansku Hondu. 

Šef Red Bullovog tima, Kristija Horner, navodi da se raduje prelasku na Hondinu pogonsku jedinicu, kao i da je tim oduševljen novim izmenama i poboljšanjima koje je taj proizvođač prikazao na VN Japana. Iako je Red Bull u godinama pred početak hibridne ere dominirao Formulom 1, nakon uvođenja novih pravila uspeli su da pobede na svega 11 trka u poslednje četiri sezone i daleko su od ozbiljnog rivala za titulu i u konstruktorskom i vozačkom šampionatu.

„Impresionirani smo napretkom Honde ove godine. Trenutno radimo na prelasku na njihove motore i uklapanje agregata u našu šasiju. Do sada je komunikacija tekla bez problema, nemam na šta da se požalim“, kazao je novinarima Kristijan Horner.

Prvi čovek Red Bullovog F1 tima naveo je da je njihova želja da premoste veliki jak koji trenutno postoji između njih i vodećeg Mercedesa, a za tako nešto potreban je daleko bolji pogonski sklop od aktuelnog.

Šef Hondinog sportskog odeljenja, Masaši Jamamoto, uveren je u uspešnu saradnju sa Red Bullom. „Što se tiče 2019. godine, veoma smo uzbuđeni što ćemo imati priliku da sarađujemo sa ovim vrhunskim timom“, kazao je Jamamoto.

(247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Pokazaće vreme kolika će biti to „zadovoljstvo“ sa Hondom. .Sudeći po Japanu, Toro Roso, je čak i nazadovao.