1. Home
  2. MotoRepublika
  3. BMW Motorrad predstavio restilizovani R 1250 GS (galerija)
BMW Motorrad predstavio restilizovani R 1250 GS (galerija)
0

BMW Motorrad predstavio restilizovani R 1250 GS (galerija)

316
0
Podelite sa prijateljima:

BMW je predstavio dve restilizovane verzije – R 1250 GS i R 1250 RT. 

Najbitnija promena je revidirani agregat koji ujedno sada ima i veću radnu zapreminu.

Dakle, najveća izmena je motor koji sada ima zapreminu od 1.254 kubna centimetra, a upotrebom nove tehnologije dodatno je smanjena potrošnja goriva. Pored toga, tehnologija koju BMW zvanično naziva ShiftCam Technology omogući će i znatno manju emisiju štetnih gasova. Motor sada razvija 136 konjskih snaga što je za 11 jedinica više nego što je to bio slučaj sa pređašnjom varijantom.

Za modelnu 2019. godinu kao standard dolaziće naravno ABS, sistemi za pomoć pri kretanju uzbrdo, kontrolu trakcije, kao i kontrolu stabilnosti kompletnog motocikla.

R 1250 GS koristi potpuno digitalnu instrumentalnu tablu, u pitanju je TFT ekran dijagonale 6,5 inča, dok je kod modela R 1250 RT zbog stilskih razlika upotrebljen manji displej dijagonale 5,7 inča dodatno propraćen analognim brzinometrom i obrtometrom.

Kako ističu u BMW-u, postavljen je i novi izduvni sistem koji će omogućiti da nove, bolje performanse motora lakše dođu do izražaja.

BMW Motorrad je u 2017. godini prodao 164.153 motocikla, što je ujedno i rekord ove kompanije. Prethodne godine Bavarci su prodali više od 50.000 modela iz „R“ porodice.

 

(316)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments