1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Podmladak Volkswagena radi na “super” Arteonu
Podmladak Volkswagena radi na “super” Arteonu

Podmladak Volkswagena radi na “super” Arteonu

530
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon što su prethodne godine razvili trkački primerak Amaroka sa V6 motorom, podmladak Volkswagenove australijske divizije, sada radi na razvoju izvanredne verzije Arteona koja bi bila u stanju da sprint do “stotke” obavi za manje od četiri sekunde.

“Super” Arteon bi trebao da nastupi na izdanju događaja za 2019. godinu koji se odigrava u Sidneju i nosi naziv Izazov obaranja svetskog brzinskog rekorda (World Time Attack Challenge).

Karoseriju dopingovanog Arteona će krasiti traka čiji je autor Sajmon Marej, poznati ulični umetnik Sidneja. Ipak, najuzbudljivije promene neće biti okom vidljive.

Ova verzija Arteona će koristiti sistem ogibljenja koji su razvili Bilstein i H&R, dok je motor prošao kroz nivo 3 tjuninga, za šta se pobrinula specijalizovana kuća Harding Performance. Iz tog razloga, kočni sistem je takođe morao biti učinjen efikasnijim, za šta su se pobrinuli snabdevači APR i Volksmuller. Enterijer je takođe prilagođen proklamovanoj nameni, pa je ugrađen zaštitni kavez i sedišta koja potpisuje kompanija Bond Roll Bars.

Cilj koji se odnosi na izvanredno ubrzanje za ovu specijalnu verziju Arteona, nije jedini koji je postavljen pred mladi tim Volkswagena. Naime, oni žele da obore rekord koji je prošle godine postavio pomenuti Amarok na stazi Sidnejski moto-sport park, a koje iznosi 1 minut 57 sekundi i jedna stotinka.

“Prošlogodišnji tim je uradio izuzetan posao sa Amarokom, a reakcije ljubitelja marke i šire javnosti su bile neverovatne,“ rekao je, očigledno naše gore list, Luka Popovac, rukovodilac Volkswagenove australijske divizije, zadužen za postprodajnu brigu o kupcima.

„Od suštinskog je značaja da prepoznamo najbolje među našim mladim kolegama i da im pružimo priliku da urade nešto što bi bilo vanserijski.“

Još da dodamo da će se debi specijalne verzije Arteona dogoditi na stazi, 12. i 13. oktobra. Izvestićemo vas o tome kako je protekla premijera.

(530)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments