1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M5 snažniji nego što to pokazuju fabričke specifikacije (VIDEO)
BMW M5 snažniji nego što to pokazuju fabričke specifikacije (VIDEO)
0

BMW M5 snažniji nego što to pokazuju fabričke specifikacije (VIDEO)

3.28K
0
Podelite sa prijateljima:

Standardni BMW M5 isporučuje više snage nego što pokazuju zvanične brojke za M5 Competition.

Već po običaju, nemački premijum proizvođači namerno „potcene“ snagu svojih modela u oficijelnim specifikacijama. Ovoga puta je u pitanju još jedan BMW, i to aktuelni M5. Bavarski „snagator“ je stavljen na dinamometar Evolve Automotivea. Dotična firma se priprema za doradu „petice“ o kojoj je reč, da bi je učinili još sposobnijom na „drag“ stazi. Ipak, pre toga je bilo neophodno utvrditi standardne performanse, kao polaznu tačku.

Po fabričkim ciframa, F90 M5 raspolaže s 600 ks (441 kW), ali je na dinamometru izmereno čitavih 640 konja (470 kW) pri 5.750 o/min. Kriva obrtnog momenta je takođe impresivna, sa 745 Nm tek nešto preko 2.000 o/min, dok maksimalni obrtni moment iznosi gotovo 813 Nm.

Naravno, M5 može značajno da se doradi u smislu povećanja snage, pa tako kreacija AC Schnitzera, koja je najbrži M5 na Nirburgringu, isporučuje 700 ks i 850 Nm, iz istog twin-turbo V8 motora. Jasno je da kroz viši pritisak u turbinama i modifikovan softver, snaga može da se podigne značajno iznad 700 konja. Još je impresivnije što je rezultat na testu postignut u AWD režimu, tako da se pitamo kakve bi brojke bile pri RWD, s obzirom na manji gubitak snage?

 

(3281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments