1. Home
  2. Vesti
  3. Ko god je pomislio da Bugatti Chiron „ne zna“ da prolazi krivine, prevario se (VIDEO)
Ko god je pomislio da Bugatti Chiron „ne zna“ da prolazi krivine, prevario se (VIDEO)
1

Ko god je pomislio da Bugatti Chiron „ne zna“ da prolazi krivine, prevario se (VIDEO)

797
1
Podelite sa prijateljima:

Ko kaže da je Chiron napravljen samo pravce?

Da bi demonstrirao svoju ekspertizu i stručnost kada je reč o kreiranju rasnog sportiste, Bugatti je predstavio Divo. Unapređena aerodinamika i agresivnije ogibljenje, pružili su ovom modelu performanse kakve Veyron, a ni Chiron, nikada nisu imali. Međutim, to što je Divo konstruisan da brzo prolazi šikane, ne znači da je Chiron „nesposoban“, a evo i video klipa koji to dokazuje.

U dvanestominutnom klipu, britanski Carfection je u svoje ruke uzeo mašinu sa 1.500 ks i odvezao ga na najvijugaviji put koji Molshajm ima da ponudi.

Lociran nedaleko od Bugattijevog sedišta u Francuskoj, ovaj put je isti onaj na kojem je sin Etorea Bugatija, Žan, tragično nastradao u Type 57C Tanku 1959. godine.

Naravno, ovo nije staza Nardo, ali daje dobar uvid u agilnost Chirona, a i ruku na srce, zasitili smo se superbrzih sprinteva. „Treba da ste strpljivi sa papučicom gasa“, kaže voditelj. „Ono što želite je da ubacite „nos“ u krivinu, a onda oslobađate snagu.“

Chiron je svoj zadatak obavio sjajno i ubedljivo, posebno kada se uzme u obzir da poseduje masu od 1.996 kilograma, što je gotovo dvostruko više od Mazde MX-5 (1.057 kilograma).

Naravno, Divo je na ovom planu dominantniji, ali za taj jedan 0,1 G (1,6 G naspram 1,5 Chirona) lateralnog ubrzanja će morati žestoko da se doplati, jer Divo košta čak 5 miliona evra.

 

(797)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

U ovakve svrhe se napravi par brzih krugova na zatvorenoj pisti, sa, recimo 911 Turbo S (banalizovanje, 911 je duplo slabiji, ali cisto da vidimo kako se Bugatti nosi sa necim takvim).