1. Home
  2. Vesti
  3. Kineski Haval će proizvoditi automobile u Rusiji
Kineski Haval će proizvoditi automobile u Rusiji
0

Kineski Haval će proizvoditi automobile u Rusiji

381
0
Podelite sa prijateljima:

Završena je izgradnja nove fabrike automobilla kineske marke Haval, na teritoriji Ruske Federacije. Pogoni su locirani u Tula regiji, a proizvodni kompleks obuhvata postrojenja za montažu, varenje, farbanje kao i zonu za proizvođače komponenti. Proizvodnja će započeti tokom naredne godine, objavila je kineska kompanija.

U izjavi za javnost se još navodi sledeće: “Probno puštanje u rad pogona će se obaviti na jesen i u decembru ove godine, dok je početak serijske proizvodnje predviđen za prve mesece 2019. godine. Proizvodni kapaciteti će u početku iznositi 80.000 vozila godišnje, uz stopu lokalizacije proizvodnje od 30%. Vremenom, sve više komponenti će biti nabavljano od lokalnih dobavljača, odnosno očekuje se porast stope lokalizacije. Fabrika će dostići vršno opterećenje kada bude kompletirana druga faza projekta, a tada će sa proizvodnih traka silaziti do 150.000 vozila na godišnjem nivou, uz stopu lokalizacije od 50%.”

Sledeći modeli će silaziti sa proizvodnih traka nove fabrike: Haval H2, H6 coupe, H8 i H9.

Fabrika je trebalo da bude puštena u pogon tokom ove godine, ali su se radovi neočekivano produžili, pa je start proizvodnje odložen na nekoliko meseci. Sledeći investicioni zahvat kineskog proizvođača će biti podržan sa 34 miliona američkih dolara.

Još da dodamo da je marka Haval zabeležila rast prodaje na ruskom tržištu od 40% uz prodatih 1.400 primeraka u prvih sedam meseci ove godine. Posebno uspešan je bio prethodni mesec.

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments