1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će Aston Martin Valkyrie AMR Pro biti moćniji nego što je najavljeno?
Da li će Aston Martin Valkyrie AMR Pro biti moćniji nego što je najavljeno?
0

Da li će Aston Martin Valkyrie AMR Pro biti moćniji nego što je najavljeno?

276
0
Podelite sa prijateljima:

Čini se da je Aston Martin Valkyrie AMR Pro potcenjen te da su njegove performanse još više „zastrašujuće“.

Kada je britanski proizvođač objavio brojke vezane za novi hiperautomobil, posebno što se tiče verzije za trkačku stazu, mnogi su sa dubiozom prihvatili informaciju da su mogućnosti na nivou bolida Formule 1, prvenstveno zahvaljujući agresivnoj aerodinamici.

Aston Martin je saopštio da automobil ostvaruje 3 g u krivinama i 3,5 g pri ekstremnom kočenju. Pored toga, hibridni pogonski sistem u čijem se centru nalazi 6,5-litarski V12, obezbeđuje maksimalnu brzinu od 402 km/h, ukoliko je pravac dovoljno dugačak.

Ekipa Autocara je nedavno imala prilike da razgovara sa Adrijanom Njuijem iz Red Bull Racinga u vezi sa Valkyrie AMR Pro. Čuveni kreator šampionskih F 1 bolida je imao vodeću ulogu u razvoju Aston Martinovog hiperautomobila, a po njemu, inicijalne informacije u vezi sa performansama bi mogle biti netačne.

„Vertikalni aerodinamički pritisak o kojem pričamo je očigledno u povoju“, rekao je Njui. „Model koji sada vidite predstavlja ideje iza kojih stoji projekat prenesen na Marekov tim. Naravno ,on će se prilično promeniti u odnosu na ovu formu.“

Njui je takođe govorio o odluci da se ide sa V12 motorim, citirajući superiorne karakteristike koje se tiču vibracija, zvuka i kulture rada, kao i bolju prilagodljivost strukturi automobila u odnosu na manje agregate. Težina tu predstavlja potencijalnu zabrinutost, ali je Njui istakao implementaciju turbo punjača, međuhladnjaka i pratećeg hardvera, potrebnog da bi manji motor isporučivao veliku snagu, što na kraju donosi sličnu masu. Na kraju, on je konstatovao da je veliki V12 „za nijansu superiorniji“, tako da je na njega pala finalna odluka.

Ovo bi moglo da se interpretira i na način da bi Valkyrie AMR Pro mogao da isporučuje više od navedenih 1.115 ks (820 kW).

Naravno, interpretacija u vezi sa vertikalnim aerodinamičkim pritiskom i snagom bi mogao da se tumači i drugačije. Ipak, bazirano na ekstremnim primercima Aston Martina od ranije, to verovatno nije slučaj. Ipak, ovaj automobil nećemo videti pre 2020., a kada stupi na stazu, biće kandidat za apsolutni rekord Nirburgringa.

Izvor: Autocar

(276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments