1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mustang izgleda slavi veliki jubilej
Ford Mustang izgleda slavi veliki jubilej
1

Ford Mustang izgleda slavi veliki jubilej

190
1
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko dana se na Instagramu pojavila fotgrafija izvesnog Ajvana Smita, na kojoj se jasno video primerak Mustanga koji upravo silazi za proizvodnih traka. Na prvi pogled, ništa neobično. Još jedan Mustang je upravo proizveden… Međutim, nakon bližeg pogleda, boja fotografisanog modela je dosta toga otkrila.

Ako se zna da je nijansa koju je proizvođač nazvao Wimbledon White, iskorišćena za specijalnu seriju Mustanga koja je lansirana 2015. godine, u čast pedesete godišnjice, onda je jasno da je prikazani primerak, ofarban u istu boju, nešto posebno. Pored toga, milioniti Mustang je bio u kabriolet verziji i u Wimbledon White nijansi karoserije, baš kao i prvi Mustang ikada prodat. Zaista ne vidimo da postoji bilo kakav drugi razlog da opet sa proizvodnih traka siđe primerak ovakvih specifikacija, a da se ne radi o nečem krupnom.

Iako zvaničnici kompanije Ford nisu izašli u javnost sa nekim velikim rečima i najavama, kolege iz američkog Mustang Fan kluba, došli su do zaključka da je jedino logično da prikazani primerak mora predstavljati desetomilioniti primerak kultnog modela koji je proizveden od uvođenja u ponudu.

Dok ne saznamo nešto detaljnije od proizvođača, u vezi ovog primerka, možemo da se vratimo u 2008. godinu, kada je proizveden i prodat devetomilioniti Mustang. Srećni kupac, farmer, odnosno seljak, je živeo u Stori sitiju, u saveznoj državi Ajova. Kupovinom konkretnog primerka, farmer nije ni slutio da kupuje deo istorije legendarnog modela.

Ipak, teško je verovati da će neki novi farmer doći u posed jubilarnog primerka tokom ove godine, jer je na Instagramu, prezentovana informacija da prikazani primerak #nijenaprodaju. Nećemo znati sa sigurnošću dok se proizvođač konačno ne oglasi.

Verovatno je da nećemo čekati dugo na to, s obzirom da je Vudvardsko krstarenje iz snova samo nekoliko dana udaljeno od nas, pa se očekuje da Ford uzme učešće u manifestaciji, baš sa ovim primerkom.

Naš Zoran Tomasović ne zna kojem milionu, proizvedenih Mustanga, pripadaju njegovi primerci, ali ih svakako sa radošću vozi, kada god je u prilici.

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Odesza

Sve 5.
No kako loše izgledaju proizvodni pogoni,ništa bolji nisu ni u Mazde,užas!