1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche mora da povuče 60.000 vozila
Porsche mora da povuče 60.000 vozila
3

Porsche mora da povuče 60.000 vozila

558
3
Podelite sa prijateljima:

Porsche mora da povuče gotovo 60.000 Cayennea i Macana pogonjenih dizel motorima u Evropi, da bi izvršio popravke na motorima, nakon što je nemačka KBA pronašla nelegalne funkcije softvera. Naime, tokom inspekcija se došlo do nalaza da postoje nedozvoljene kontrole ispuštanja azotnih oksida, saopštilo je nemačko Ministarstvo saobraćaja juče.

Porsche nije bio dostupan za komentar.

Iz eksploatacije se povlači 52.831 Macan sa 3,0-litarskim V6 TDI i 6.755 Cayennea sa 4,2-litarskim TDI V8. To je najnoviji opoziv vozila u okviru VW grupe, prouzrokovan dizel aferom, koja traje od septembra 2015.

Prošle sedmice, kao što smo izvestili, Audi je obustavio isporuke A6 i A7 modela, nastavljajući niz povlačenja koja su oštetila imidž marke.

Porsche, koji koristi Audijeve turbo dizel jedinice, informisao je još u februraru nemačke vlasti u vezi sa „neregularnostima“ koje je pronašao tokom testiranja izduvnih gasova. Obavezno povlačenje je prvi objavio nedeljnik Der Spiegel.

Audi je u martu saopštio da očekuje da nemački saobraćajni organi odrede dodatna povlačenja dizel modela. Audi je započeo testiranja u julu, na oko 850.000 vozila.

 

(558)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Kako je nemoral pobedio čestiti deo VW grupe? To je pravo pitanje…

Moronov drug

Koji deo grupe?

Zvezdan Božinović

Mislio sam na portire i pomoćno osoblje 🙂