1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen DS 7 Crossback E-Tense 4×4 (2019.)
Predstavljen DS 7 Crossback E-Tense 4×4 (2019.)
0

Predstavljen DS 7 Crossback E-Tense 4×4 (2019.)

513
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko dana je PSA grupa obećala da će sve verzije vozila iz paleta koje kupcima nude marke iz sastava grupacije, počev od sledeće godine, posedovati svoje plug-in ili čisto električne verzije. DS Automobiles je sada predstavio novu verziju svoje perjanice koja koristi tehnologiju plug-in hibrida, tako da je pred nama DS 7 Crossback E-Tense 4×4.

Luksuzni krosover poseduje 296 konjskih snaga, pogon na sve točkove i autonomiju od oko 50 kilometara, u skladu sa novim WLTP standardima, kada se za pogon koristi samo elektromotore.

E-Tense verzija implementira pogonsku kombinaciju turbo benzinskog motora sa unutrašnjim sagorevanjem zapremine 1,6 litara (197 “konja”) i dva elektromotora koji isporučuju po 107 konjskih snaga. Za transmisiju je zadužen osmostepeni automatski menjač. Novitet poseduje, kao što smo naveli, ukupnu snagu od 296 “grla”, uz obrtni momenat od 450 njutn metara. Sprint iz mirovanja do 100 km/h se odigrava u 6,5 sekundi.

Ono što je još važnije, odnosi se na činjenicu da E-Tense emituje veoma malo ugljen dioksida u atmosferu, odnosno manje od 50 grama po kilometru. Kada se za pogon koriste samo elektromotori, maksimalna brzina iznosi 134 km/h, a ona raste uz podršku SUS motora na 220 km/h.

Kao što je poznato, marka DS već poseduje iskustva stečena tokom takmičenja u Formuli E, pa stoga DS 7 Crossback E-Tense koristi sistem rekuperacije energije srodan sportskim verzijama koje učestvuju u nadmetanju na stazi.

Prema navodima proizvođača, ukoliko se za dopunu baterijske jedinice koristi kućni priključak, pun kapacitet se postiže za osam sati. Proces se ubrzava priključkom na brži punjač (6 kW), sa 32 ampera, tako da traje ukupno dva časa.

Baterije su smeštene u prostoru ispod poda, kako bi se zadržala identična zapremina prtljažnika onoj iz konvencionalne verzije, čime je proizvođač po ovom pitanju nadmašio brojne konkurente.

Pored svih opcija koje nudi primena savremenih tehnologija, DS 7 E-Tense kupcima nudi i dodatna stilska unapređenja. Tu su, na primer, pored brojnih drugih detalja i nove felne izrađene od lake legure, veličine 19 inča.

(513)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments