1. Home
  2. Vesti
  3. 10 mehanički najnepouzdanijih automobila
10 mehanički najnepouzdanijih automobila
3

10 mehanički najnepouzdanijih automobila

53.16K
3
Podelite sa prijateljima:

Pored najpouzdanijih automobila, postoje i oni suprotnog „pola“. Već smo objavili izveštaj vezan za američko tržište i mehanički najpouzdanije automobile, bazirano pre svega na J.D. Powerovoj studiji, što je u većoj meri potvrđeno i istraživanjima koje je sproveo Consumer Reports.

Koji se to modeli nalaze na suprotnoj strani liste? Evo liste od 10 modela koji se ne mogu pohvaliti istrajnošću pogona. Međutim, JDP i CR se u ovom slučaju baš i ne poklapaju, jer ima dosta kontradikcija, tako da je u obzir uzet i faktor prognozirane pouzdanosti po učesnicima Consumer Reportsove ankete.

Ono što je indikativno je da šest od deset automobila dolazi iz Fiat-Chryslera, mada su tri ukinuta i ne proizvode se više. Naravno, ponavljamo, ovo je vezano za američko tržište, jer Fiatovi motori, po našim iskustvima, sve su samo ne nepouzdani. Doduše, samo je jedan Fiat na ovoj listi, i to koji!

1. Cadillac ATS

Cadillacov model je rival BMW-a serije 3. Mada je dobio dosta pohvala kada je reč o ATS-V performantnoj verziji, generalno se pokazao nepouzdanim. Dobio je jednako niske ocene za pouzdanost pogonskog sistema, kao i ukupnu pouzdanost. Dok mu je CR dao dobre ocene na testovima, ocenjen je „jedinicom“ za predviđenu pouzdanost.

2. Chrysler 200

Model koji se više ne proizvodi. Chryslerova limuzina srednje veličine je dobila niske ocene u gotovo svim nivoima ocenjivanja od J.D. Powera, kada je o pouzdanosti reč, sem za opcione komponente, gde je dobila četiri od pet. Chrysler 200 je redizajniran za 2015., kada je postao stilski privlačniji, ali je ostao na istom nivou što se tiče pouzdanosti. Consumer Reports mu je dao najniže ocene za projektovanu pouzdanost, navodeći da se radi o jednom od najgorih automobila u 2017.

3. Dodge Avenger

Još jedan iz grupe „srednje velikih“ automobila. Sa proizvodnjom je prestao 2014., a poput gore navedenog Chryslera 200, s kojim je mehanički srodan, dobio je niske ocene za pouzdanost. Slično je prošao i kod Consumer Reportsa, sa naglaskom na četvorocilindarski motor i četvorostepeni automatski menjač.

4. Dodge Challenger

Volimo ga, posedovali bismo ga rado u SRT verziji (o Hellcatu da ne govorimo, kao i novom Demon izdanju), ali nije dobro prošao kod J.D. Powera. Consumer Reports mu je takođe dao ocenu jedan od pet u vezi sa predviđenom pouzdanošću.

5. Dodge Charger

Ovo je praktično Challenger ali sa četvoro vrata, što znači da je jednako zabavan za vožnju u svom SRT Hellcat izdanju sa preko 700 konja. U suštini, isto je prošao kao kupe verzija.

6. Dodge Dart

Bio je najavljivan kao dugo očekivani Dodgeov povratak u kategoriju kompaktnih automobila. Debitovao je 2013. godine, ali je prošle godine isključen iz proizvodnje zbog slabe prodaje i potrebe FCA da proširi prisustvo u profitabilnijem SUV/kamionet segmentu. Izdanje iz 2014. je dobilo loše opšte loše ocene od J.D. Powera, dok mu je Consumer Reports najniže moguće ocene za pouzdanost.

7. Fiat 500L

Evo i našeg poznanika. Fiat 500L ima problematičan automatski menjač, a i na drugim planovima nije dobio sjajne ocene. Od J.D. Powera je dobio najniže ocene u svim kategorijama. Što se Consumer Reportsa tiče, ne samo što je dobio „keca“ za prognoziranu pouzdanost, već je dobio najniže ukupne ocene u odnosu na sva tesirana vozila.

8. Ford Fiesta

Retko ko ne bi posedovao ST verziju popularne Fieste. Međutim, kada je ocenjivanje pouzdanosti u pitanju, ovaj model nije dobro prošao, sem kada su u pitanju karoserija i enterijer , gde je ocenjen odlično. Što se predviđene pouzdanosti tiče, Consumer Reports  je Fiestu ocenio „kecom“, uz sveukupno niske ocene.

9. Ford Focus

Veći Fiestin brat, Focus, kotira se za nijansu lošije kod J.D. Powera, dobivši najniže ocene u svakoj kategoriji sem u trajnosti karoserije, gde je dobio prosečnu „trojku“. Kod CR-a naravno „jedinica“ za predviđenu pouzdanost i najniže ocene u gotovo svakom segmentu ocenjivanja.

10. Mercedes-Benz CLA

Mercedesov mali sedan, CLA, pokazao se prilično neisplativim. Izdanje iz 2014. je dobilo najniže ocene od J.D. Powera, u gotovo svim oblastima ocenjivanja, sem opreme i opcionala, gde je prosečan. Consumer Reports je CLA dao ispodprosečne ocene za predviđenu pouzdanost, rangirajući ga na dnu liste osnovnih luksuznih modela i stavivši ga među „10 najgorih automobila 2017“.

 

 

 

(53156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
bikkojisedi011

Hmmmm, fiesta očigledno onda nije ona koja se kod nas prodaje.,,

moron

Znao sam da „naš“ kragujevački „djubar“ nije ništa gori od mečke i/ili forda. Ja to uvek svima govorim … I tako se „tešim“ … Istina, kvalitetom je daleko do premijuma poput čkode 🙂

Mecka najj

Hahaha nemoze nista bit gore od mecke ti.majkemi nisi normalan