1. Home
  2. Sajmovi
  3. BG Car Show 2018
  4. Hyundai i30 N na BG Car Show
Hyundai i30 N na BG Car Show

Hyundai i30 N na BG Car Show

190
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai je na beogradsku automobilsku feštu dovezao i svoj prvi performantni model.

U pitanju je i30 N, a oznaka N između ostalog znači i da je ovaj automobil razvijen na Nirburgringu. Hyundai kaže da je proveo preko 10.000 kilometara na čuvenoj nemačkoj stazi Nurburgring i da N treba da započne novu eru za korejski brend. N se dizajnerski razlikuje od ostatka i30 ponude po mnogo toga, a sve je počelo od dizajna. Širi branici i veća maska hladnjaka su zaslužni za bolji protok vazduha dok je ceo automobil za 4 milimetra niži. Standardne felne su 18-inčne uz opcione 19-inčne.

Mnogo veća pažnja je posvećena na performanse gde kupac može da bira između dve verzije. Obe su identične zapremine (dva litra), ali dok osnovna razvija 247 ks, opciona Performance diže snagu na 271 ks. Slabijem modelu je potrebno 6,4 sekunde da dostigne 100 km/h dok je Performance za 0,3 sekunde brži, što ga čini ubedljivo najbržom i30 verzijom.

Pogon je samo na prednjoj osovini, a snaga na točkove se prenosi putem manuelnog šestostepenog menjača, no prema najnovijim informacijama postoji velika šansa da će i30 N uskoro dobiti kao opcije i integralni pogon i automatsku transmisiju sa duplom spojnicom.

Hyundai takođe izlaže i ostatak svoje game ga na BG Car Show, sa popustima i do 4.000 evra za određene modele.

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments