1. Home
  2. Sajmovi
  3. Ženeva 2018
  4. Lexus UX stigao u Ženevu
Lexus UX stigao u Ženevu
0

Lexus UX stigao u Ženevu

200
0
Podelite sa prijateljima:

Posle konceptualnog modela koji smo videli u Parizu 2016. godine, Lexus je spremio serijski automobil. 

Novi UX je kompaktni premium SUV. Dakle, Lexus želi svoj deo kolača u ovom vrlo kompetitivnom segmentu. UX predstavlja spoj novog dizajnerskog rečnika Lexusa i želja kupaca, kažu u japanskom brendu. Prednjim delom automobila dominira ogromna rešetka uz jedinstven izgled prednje svetlosne grupe. Uopšteno gledajući, UX odaje utisak agresivnog automobila.

UX je prvi model postavlje na novu platformu kompanije, tzv. GA-C. Prema rečima predstavnika Lexusa, novi model će imati najniže težište u klasi, što će omogućiti fantastičnu voznu dinamiku. Elem, UX je dugačak oko 4,5 metara sa međuosovinskim rastojanjem od 263 centimetra.

Unutrašnjost kabine je svakako avangardna za jedan japanski brend, i moglo bi se reći da se vidi sličnost sa određenim BMW-ovim modelima.

UX 200 koristiće novi dvolitarski atmosferski benzinski motor sa 168 konjskih snaga koji nudi termalnu efikasnost od oko 40%. Snaga se na sva četiri točka prenosi putem CVT menjača. UX250h koristi hibridni sistem koji nudi 176 konjskih snaga. U ponudi će biti i nešto sportski naklonjenija verzija F-Sport.

 

 

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments