1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Brabus – Ženeva 2018.
Brabus – Ženeva 2018.

Brabus – Ženeva 2018.

1.30K
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedesov najveći aftermarket tjuner, Brabus, je za Salon automobila u Ženevi sledeće nedelje najavio još jedan tjuning paket zasnovan na, već prebrzom, Mercedes-AMG E63 S 4Matic+.

Prošle godine na Salonu automobila u Frankfurtu su prvobitno predstavili model Brabus 700 koji je takođe zasnovan na E63 S. Kako i samo ime kaže ovaj model ima 700 ks i 960 Nm obrnog momenta. Ako vam ovo nije dovoljno, sledeće nedelje će biti predstavljen model Brabus 800 sa monstruoznih 800 ks i 1000 Nm obrnog momenta.

Kako su naveli u svojoj Facebook objavi, ovu snagu su dostigli pomoću novih visokoperformantnih turbo punjača, većeg kompresora i pojačanog aksijalnog ležaja. Da bi se uvjerili da će uz sve ove modifikacije motor zadržati svoju pouzdanost, odradili su ogroman niz testiranja.

Osim modifikacija na motoru, Brabus je pripremio i novi izduvni sistem koji će dodatno pojačati i poboljšati zvuk Mercedesovog ručno pravljenog 4.0  V8 motora. Pritiskanjem dugmeta je moguće zatvoriti ventile koji znatno utišaju automobil, kako vlasnici istog ne bi probudili svoje drage komšije kada idu na jutarnju vožnju.

Takođe su dostupne vizuelne modifikacije koje će, osim agresivnijeg izgleda, uticati i na aerodinamiku automobila. Uz sve to tu će biti i standardne opcije pravljenja enterijera po narudžbi i velik izbor modela felni.

Brabus 800 će do stotke stizati za ravno 3 sekunde, a karavan verzija za samo jednu stotinku više, tačnije 3,1 sekundu. Za sada je maksimalna brzina elektronski ograničena na 300 km/h, ali će ubrzo biti dostupna modifikacija koja će dozvoliti brzine do 360 km/h.

 

(1304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments