1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Hyundai Santa Fe u Ženevi
Novi Hyundai Santa Fe u Ženevi
0

Novi Hyundai Santa Fe u Ženevi

363
0
Podelite sa prijateljima:

Špijunskih fotografija je u međuvremenu bilo gomilu, a sada je vreme za prvu oficijelnu sliku koju je lansirao Hyundai.

Reč je o četvrtoj generaciji Santa Fea. Za sada, imamo samo „tizer“ koji prikazuje bočni profil automobila, na kojem dominira gornja karakterna linija, koja se pruža od prednjih  farova u maniru Kone, pa do zadnje signalne grupe. Maska hladnjaka se ovde ne vidi, ali za očekivati je da bude velika, sudeći po izgledu prototipa.

Malo toga je poznato dodatno, što se Santa Fea  tiče, ali Hyundai obećava da će novi SUV biti pionir u nečemu što se zove sistem upozorenja za zadnje putnike (Rear Occupant Alert). Dakle, po prvi put u automobilskoj industriji, vozilo će posedovati sistem detekcije zadnjih sedišta, koji upozorava vozača ukoliko putnici žele da napuste automobil. Nova tehnologija je jedna od novina koje će posedovati četvrta iteracija korejskog SUV-a u smislu bezbednosti.

Još jedna se odnosi na unapređeno upozorenje na zadnji unakrsni saobraćaj, u kombinaciji sa funkcijom automatskog kočenja.

Iz našeg dosadašnjeg iskustva sa nekim drugim modelima koje smo testirali, reč je o veoma korisnom sistemu, posebno pri izlasku sa parkinga direktno na kolovoz, kada ne možemo da vidimo vozila koja nailaze.

Hyundai obećava prve „prave“ fotografije i više detalj sledećeg meseca. Premijera je zakazana za Salon automobila u Ženevi. Veruje se da kompanija ima planove da bolje izdiferencira SUV sa tri reda sedišta u odnosu na Santa Fe Sport sa dva reda, nakon žalbi nekih kupaca da nisu mogli vizuelno da ih razdvoje. Moguće je da će manji „brat“ dobiti u skladu s tim i novo ime.

Sve ćemo saznati uskoro.

 

(363)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments