1. Home
  2. Sajmovi
  3. Detroit 2018
  4. Acura vraća Type-S liniju sa V6 turbo motorom
Acura vraća Type-S liniju sa V6 turbo motorom
0

Acura vraća Type-S liniju sa V6 turbo motorom

242
0
Podelite sa prijateljima:

Novi motor će biti ekskluzivno dostupan za Acuru, i to sa SH-AWD pogonom.

Hondina luksuzna filijala je danas objavila da će ponovo pokrenuti Type-S performantnu liniju u godinama koje dolaze. Naravno, ne radi se sam o paketu opreme kao što je slučaj sa postojećim A-Spec modelima, jer buduće Acure Type-S će posedovati jedinstven motor. Mi u Evropi samo možemo da žalimo što nam neće biti dostupno nešto slično, jer, da podsetimo, evropski Accord je bio model „blizanac“ sa Acurom TSX.

Nije precizirano koji tačno modeli će dobiti Type-S tretman, mada Japanci kažu da je reč o „više proizvoda“, koji će biti lansirani u godinama koje dolaze. Dotični automobili će dobiti novi turbo V6, uparen sa SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) pogonom na sve točkove. Što se motora tiče, on se neće naći u bilo kojem drugom Hondinom proizvodu. Dakle, Type-S isključivo.

Odluka da se ponovo uvedu performantni modeli, smatraju u Acuri, ima smisla jer marka prati svoju novu mantru zvanu „Precision Crafted Performance“.

Poslednji Type S je bila Acura TL. Unapređenja su uključivala moćniji motor, snažnije kočnice i posebnu kalibraciju šasije. Verovatno, najpopularnija je bila Acura RSX Type-S sa 200 ks iz „visokoturažnog“ VTEC motora, uparenog sa izvanrednom manuelnom, šestostepenom transmisijom.

Novi Type-S modeli će se prebaciti na turbo tehnologiju, što ne iznenađuje, jer je to prosto trend u automobilskoj industriji, a i brojni Hondini modeli su usvojili turbo motore umesto čuvenih „visokoturažnih“ atmosferaca koji će nam u svakom slučaju veoma nedostajati.

 

(242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments