1. Home
  2. Vesti
  3. Nemačka automobilska industrija obara rekorde zahvaljujući potražnji u Aziji
Nemačka automobilska industrija obara rekorde zahvaljujući potražnji u Aziji
1

Nemačka automobilska industrija obara rekorde zahvaljujući potražnji u Aziji

621
1
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođači su na putu da obore proizvodne rekorde ove godine, što je u najvećoj meri podržano velikom potražnjom u Aziji, a rast se očekuje i u 2018., saopštio je VDA lobi automobilskih proizvođača.

Kompanije, uključujući Volkswagen grupu, Daimler i BMW mogu „značajno“ da povećaju proizvodne rezultate u odnosu na 2016. na nekih 5,6 do 5,7 miliona jedinica u Nemačkoj i oko 10,8 miliona u ostatku sveta.

„Automobilski sektor je trenutno, a tako će i ostati, rastući“, rekao je Matijas Visman, predsednik VDA, spomenuvši veliki zamah u Kini i Indiji.

„Aktuelne projekcije sugerišu da će 2018. takođe biti stabilna godina“, rekao je on, bez dodatnih detalja.

Visman se takođe osvrnuo da očekuje da potražnja za električnim automobilima u Nemačkoj pokaže „dodatni značajan rast“ u sledeće tri godine, jer nemački proizvođači planiraju da utrostruče ponudu u sektoru vozila „na baterije“ i „plug-in“ hibrida na gotovo 100 modela sa sadašnjih 30.

 

 

(621)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Crni

Naravno. Tamo gdje se previše ne brinu oko nekakvih ekoloških normi mogu im čak i TDI podvaljivati pod zadnji krik tehnike. Čista ušteda na katalizatorima i DPF filterima. Ova hidra ima stotine glava.