1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Subaru WRX STI Type RA NBR – kompletan rekordni krug na Nirburgringu (video)
Subaru WRX STI Type RA NBR – kompletan rekordni krug na Nirburgringu (video)

Subaru WRX STI Type RA NBR – kompletan rekordni krug na Nirburgringu (video)

340
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo smo čekali! Evo video klipa rekordne vožnje Subarua WRX STI Type RA NBR na Nirburgringu, ali u bez skraćivanja i montaže. Sada je pred nama prava stvar, kompletan krug snimljen iz kokpita supersedana. Tu je i još jedan video klip, u kojem se može videti kako je sve funkcionisalo iza scene.

Nakon inicijalnih testova na Silverstonu početkom maja, vozač, Riči Stenavej i tim, spakovali su se i otišli na Nordšlajfe. Tamo su se susreli s „potopom“ , ali je vožnja iskorišćenja za bolje upoznavanje sa sposobnostima automobila. Subaru se na „Zeleni pakao“ vratio u julu, a rezultat je fascinantan  – 6 minuta, 57 sekundi.

WRX STI Type RA ide u prodaju početkom 2018., ali naravno da to neće biti identičan automobil ovom koji je postigao rekord, i koji je prošao tretman Prodrivea. Bokser agregat od 2,0 litra zapremine je „usviran“ na 600 ks koje se naravno prenose na sva četiri točka. Menjač je sekvencijalni sa reli specifikacijama, dok je oslanjanje u potpunosti podesivo. Aerodinamičke komponente su dodale čak 300 kilograma vertikalnog aerodinamičkog pritiska.

Serijski Type RA neće biti naivan. Sa 310 konja i posebno podešenim ogibljenjem, BBS felnama od 19 cola i obiljem ugljeničnih vlakana, biće više nego poželjna mašina. Samo 500 primeraka će biti proizvedeno, s tim što isporuke počinju naredne godine.

Uživajte u videu!

 

 

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments