1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Borgward Isabella Concept – električna lepota
Borgward Isabella Concept – električna lepota
0

Borgward Isabella Concept – električna lepota

205
0
Podelite sa prijateljima:

Neoklasicizam sa elektro pogonom.

Nemački proizvođač, Borgward, zatvorio je svoje pogone 1961. godine, ali se vratio na scenu 2015., zahvaljujući investiciji kineskih kompanija. Kompanija sa bazom u Štutgartu je lansirala BX7 SUV u Kini prošle godine, nakon čega je usledio kompaktni BX5 krosover (početkom ove godine). Sa uspehom ostvarenim na kineskom tržištu, javili su se planovi za ponovni ulazak u evropsku arenu, a „kec iz rukava“ se zove Isabella Concept, prikazan na IAA u Frankfurtu.

„Isabella Concept je moderna interpretacija legendarne i prelepe Borgward Isabelle“, rekao je Anders Varming, član odbora menadžmenta i glavni dizajner u Borgward Group AG. „Pažljivo koordinisan oblik karoserije sa uglađenim tranzicijama kreira savršen balans između zaobljenih organskih formi i preciznih linija. Naš cilj je da kreiramo stilsku sinergiju između lepote i tehnologije.“

Davnih pedesetih godina prošlog veka, Isabella je bila Borgwardov najpopularniji model. Moderna interpretacija poseduje čisto električni pogon, sa oblikom karoserije na kojoj se vidi da je inspiracija pronađena u originalnom 2+2 kupeu. Nemački proizvođač je ovaj dizajnerski koncept nazvao „impresijom toka“. U svakom slučaju, interesantan je. Istaknut „nos“ je tu umesto tradicionalne maske hladnjaka a „fastback“ forma zadnjeg dela jasno evocira na model iz pedesetih.

Kada je reč o enterijeru, tu je primenjen minimalistički pristup sa staklenim kokpitom sa digitalnim ekranima i kontrolom putem dodira za gotovo sve, sem upravljanja, gasa i kočnice. Što se tiče pogona, nisu otkriveni detalji, sem da se radi o „elektrici“.

 

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments