1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M5 na Nirburgringu (video)
BMW M5 na Nirburgringu (video)
0

BMW M5 na Nirburgringu (video)

300
0
Podelite sa prijateljima:

Jedan od modela koji uvek izazivaju ogromnu pažnju je BMW M5. Prototip novog modela je primećen u svom „prirodnom okruženju“ – Nirburgringu. Popularni supersedan prolazi finalna testiranja pred premijeru koja se očekuje u nedeljama koje slede. Pre nešto više od mesec dana, M divizija je organizovala pretpremijerni događaj u Belgiji.

Naravno, sa dotičnog mitinga su se pojavili i interesantni detalji. Iz 4,4-litarskog biturbo V8 je izvučeno 600 ks i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji se na točkove kanališu putem osmostepene automatske transmisije. Navedene brojke obezbeđuju sprint do stotke za manje od 3,5 sekunde. Maksimalna brzina do ovog trenutka nije precizirana ali bi trebalo da bude 330 km/h (bez elektronskog ograničenja).

Ono što je poznato je da će M5 koristiti novu verziju xDrive pogonskog sistema, koji će vozaču omogućavati zabavu u vidu „zabacivanja repa“, prostim pritiskom na dugme. U ostale interesantne stvarčice se ubrajaju karbon-keramičke kočnice, mogućnost promene zvuka izduva i sportski birač stepena prenosa. Sama karoserija će naravno biti nešto agresivnije pojave.

Po informacijama sa BMWBLOG-a, novi M5 će biti u potpunosti premijerno predstavljen sledećeg meseca, pred egzibiciju u Frankfurtu.

(300)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments