1. Home
  2. Vesti
  3. (Galerija) Mercedes-Benz S klasa (2018.)
(Galerija) Mercedes-Benz S klasa (2018.)
0

(Galerija) Mercedes-Benz S klasa (2018.)

1.34K
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedesova perjanica dolazi sa suptilnim spoljašnjim izmenama i čitavim nizom novih tehnologija.

Nakon brojnih tizera, osvežena S klasa za 2018. godinu je pred nama u svom punom sjaju. Ono što je ideja vodilja kada je reč o ovom automobilu je to što se on za korak približio potpunoj autonomnoj vožnji.

Svi modeli, bez obzira na trim, dobili su redizajnirani anfas i zadnji deo. Primerci sa šestocilindarskim i osmocilindarskim motorima su dobili takođe i novu masku hladnjaka, ranije ekskluzivno rezervisanu za one sa V12 motorima. Maybach dobija dodatni hromirani trim sa „Maybach“ logoom između otvora na masci hladnjaka. Nova LED prednja i zadnja svetla su deo Mercedesovog novog (opcionog) LED Intelligent sistema osvetljenja. Dva nova kompleta točkova od 20 inča zaokružuju promene na spoljašnjosti.

Dobre vesti su da je motorizacija snažnija, počev od 3,0-litarskog V6 sa 367 ks. V8 4,0-litarski biturbo isporučuje 470 konja u standardnom S560 i Maybachu, dok AMG S63 dobija verziju istog motora sa 612 ks, koja zamenjuje prethodnu 5,5-litarsku jedinicu. S63 takođe dobija novi AMG Speedshift MCT devetostepeni automatski menjač, koji u kombinaciji sa snažnijim V8 obezbeđuje sprint do stotke za 3,5 sekunde. S65 raspolaže sa 630 ks iz moćnog V12.

Nekoliko fotografija enterijera se pojavilo pre nešto više od nedelju dana a najočigledniju promenu čini volan sa tri paoka, koji je zamenio prethodni dizajn sa dva paoka. Opciono su dostupna dva trima od drveta dok sjajan ambijent obezbeđuje svetlo u 64 različite nijanse.

Tandem 12,3-inčnih displeja visoke rezolucije deli jedinstven stakleni panel, prikazujući tradicionalne pokazivače uz čitav niz sistema u potpuno digitalnoj izvedbi. Dugmići osetljivi na dodir na volanu funkcionišu na sličan način kao ekran na pametnom mobilnom telefonu, omogućujući vozaču da upravlja čitavim multi-medijalnim sistemom bez da ispušta volan iz ruke. Sve funkcije mogu da se kontrolišu preko platforme osetljive na dodir sa rotacionim kontrolerom na centralnoj konzoli, kao i putem glasovnih komandi. Dostupna su tri stila displeja – „Classic“, „Sport“ i „Progressive“.

Novi sistem koji Mercedes naziva „Energizing Comfort“ koristi formu bilo kojeg putnika u S klasi u cilju kreiranja desetominutnih „raspoloženja“, koji, po proizvođaču, „unapređuju komfor i performanse kako za vreme vožnje, tako i tokom pauza.“ Ukratko, vozač može da bira neki od šest programa koji koriste sve, od klima uređaja do funkcija masaže, muzike, mirisa, pa čak i ambijentalnog svetla, da bi kreirali specifično „raspoloženje“ za koje kažu da pozitivno doprinosi opštem stanju vozača.

To nas dovodi do glavnih vesti kada je reč o novoj S klasi. Doduše, vozač još uvek ne može da izdvoji vreme za „dremku“ dok je za volanom, ali se ide ka tome. U slučaju da zaista zaspi ili da mu (ne daj Bože) pozli, S klasa angažuje „Active Emergency Stop“ asistenciju koja u potpunosti zaustavlja vozilo ukoliko izostane reakcija vozača kada je angažovan „Intelligent Drive“.

Aktivno upravljanje i asistencija pri održavanju distance su unapređeni. Nova S klasa će takođe automatski podesiti brzinu pred krivinu ili raskrsnicu i u isto vreme iskoristiti uskladištene podatke u vezi sa ograničenjem brzine i slično, da bi obavestila vozača u slučaju da je „nestašan“. Sve ovo je omogućeno brojnim unapređenim kamerama, radarima, mapama i navigacionim podacima.

 

(1343)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments