1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 508 na vidiku
Peugeot 508 na vidiku
0

Peugeot 508 na vidiku

215
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Peugeot 508 ima zadatak da izdominira D segment kada stigne na tržište 2018. godine. Stajling novajlije je inspirisan nedavno predstavljenim Instinct konceptom.

Francuska marka planira potpuni dizajnerski iskorak kada je reč o novoj generaciji 508. Novi model „na nišanu“, između ostalih, ima BMW serije 3, Opel Insigniju i VW Arteon.

Ovakav potez ne treba da čudi jer su tipični sedani iz D segmenta u poslednjih deset godina doživeli pad u prodaji zahvaljujući povećanoj popularnosti SUV/krosovera kao i ulasku nemačke premijum trojke u „mejnstrim“ vode, što se cenovne politike tiče.

Sestrinska marka Peugeota, Citroen, u potpunosti će napustiti format limuzine, bar kada je u pitanju evropsko tržište. Upražnjeno mesto će popuniti C5 Aircross krosover krajem ove godine. Peugeot s druge strane insistira na održavanju sedana uz SUV 5008. Loren Blanše, direktor sektora proizvoda, u Ženevi je izjavio da će se Peugeot pozicionirati kao vrhunski „mejnstrim“.

„To znači da mi ne želimo da budemo premijum. To mesto je rezervisano za drugu marku u PSA – DS. Ono što mi želimo je da budemo veoma dobra velikoserijska marka, a da biste to bili, morate biti prisutni u D segmentu“, rekao je Blanše.

Po pouzdanim izvorima, očekuje se stilski izražajan automobil a ne tipična trozapreminska limuzina. Šef Peugeotovog dizajna, Žil Vidal je s tim u vezi rekao: „Zahtevi u tom segmentu tržišta su različiti, u zavisnosti od toga kojem delu sveta pripadate. Međutim, u Evropi D segment umire; ono što ga nasleđuje je dinamičnije i kompaktnije.“

Ono što treba očekivati je praktično serijska verzija Instict koncepta, predstavljenog na nedavnom Mobile World Congressu. Vidal je na tu temu dodao: „Instict je prilično kratko vozilo ali možemo ga produžiti, zar ne?“ On je takođe priznao da su karakteristična, vertikalna dnevna LED svetla pod razmatranjem, da li da budu primenjena na budućim modelima ili ne.

Sličnu izjavu je dao i šef Peugeota, Žan-Filip Imparato, rekavši: „Mi nikada nismo kreirali ovakav tip koncepta (Instinct) bez razloga; mi na ovaj način šaljemo dizajnerske poruke. Ono što vidite, kada je u pitanju prednji deo vozila, pružiće vam neke ključne informacije u vezi sa našim sledećim korakom.

Stilski kod Insticta mora poslati poruku u vidu nekih elemenata naše strategije vezane za sedane. Iz tog razloga će ih biti interesantno videti na novoj generaciji 508-ice.“

Nova generacija Peugeotove limuzine će naravno napustiti relativno vremešnu arhitekturu i počivaće na EMP2 platformi PSA grupe. Ono što je ključno je da ona podržava „plug-in“ hibridnu tehnologiju, što omogućava lansiranje elektrifikovane verzije 508-ice. To je prilično važno jer prodaja dizel modela značajno opada u zapadnoj Evropi. Novajlija će takođe posedovati unapređenu verziju i-Cockpita, poznatu iz novih 3008 i 5008. Blanše je takođe dodao da Peugeot treba da bude prisutan u tom sektoru, kako sa SUV modelom poput 5008, tako i sa 508 sedanom, posebno kada su tržišta poput kineskog (potencijalno i američkog) u pitanju.

Predstavljanje novog Peugeota 508 se očekuje u toku ove godine s tim što će prodaja započeti u prvoj polovini 2018.

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments