1. Home
  2. Izdvojeno
  3. 53. Međunarodni salon automobila u Beogradu
53. Međunarodni salon automobila u Beogradu
0

53. Međunarodni salon automobila u Beogradu

214
0
Podelite sa prijateljima:

Došao je trenutak za početak 53. po redu Međunarodnog salona automobila u Beogradu, kao i 11. Salona motocikala, delova i opreme – Motopassion.

Reč je o najekskluzivnijoj i najstarijoj regionalnoj automobilskoj manifestaciji i najznačajnijem događaju auto-moto industrije u ovom delu Evrope.

Šta je to Beogradski sajam ove godine pripremio? Na prvom mestu, pod sloganom „Godine prolaze, strast ne prestaje“, posetioce će dočekati više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, 34 automobilske marke i 10 proizvođača lakih privrednih vozila. Takođe biće prisutni proizvođači motocikala, ATV-a i ostalih motornih vozila, njih ukupno 36, uz šest marki bicikala. Svi oni su smešteni u 10 hala Beogradskog sajma na više od 41.000 kvadratnih metara izložbenog prostora. Očekivani broj posetilaca iznosi više od 140.000.

Međunarodni salon automobila u Beogradu 2017. za posetioce počinje u petak 24. marta, dok je za pripadnike sedme sile rezervisan dan ranije.

U petak u 18h, u organizaciji Asocijacije automobilskih novinara Srbije, Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova i Beogradskog sajma, biće uručena priznanja ovogodišnjim pobednicima u izboru za „Automobil godine u Srbiji“.

Što se automobilskih premijera tiče, one će biti brojne. U kategoriji automobila i LCV vozila, uvoznici i distributeri će predstaviti čak 67 noviteta, među kojima će biti 32 premijere. Posetioci će moći da uživaju u pogledu na atraktivne četvorotočkaše poput Rolls-Royce Ghost Black Badgea. Mercedes je pored Maybacha pripremio novu E klasu Coupe i all-terrain, kao i novi GLA, naravno već po tradiciji, u hali 3 Beogradskog sajma. BMW nastupa sa elektro tandemom u vidu i3 i i8. Opel u Beograd dovozi novu Insigniju a Peugeot 5008-icu. Nissanov štand će krasiti nova Micra a Volvoov novi V90. Volkswagen nastupa sa restilizovanim Golfom i e-Golfom a Škoda sa Kodiaqom. Suzuki je pripremio Ignis i Swift a Mazda poslasticu u vidu MX-5 RF. Tu je i mnoštvo drugih modela poput Land Rover Discoveryja, Lade Veste, Kije Niro, Rio i Optime Sportwagon. Renault će srpskoj publici predstaviti novog teškaša – Koleos. U sličnom stilu nastupaju i Isuzu sa D-Maxom i Jeep sa Compassom. Posebnu atrakciju će pored Civica na Hondinom štandu predstavljati jedan supersportista – NSX. Ecosport i Ka+ će dočekati posetioce na Fordovom prostoru a dugo očekivani Stelvio na Alfinom. Italijanske boje brane i 124 Abarth, kao i Fiat Talento i Fullback.

Pored sajamskih premijera, salon će upotpuniti i noviteti poput Audija A5 Coupe/Sportback, Q2 i Q5, Citroena C3, Spacetourera, Jumpy Furgona i C-elyseea, GAZ Nexta, Hyundai Ioniqa, Jaguara F-Pace, XE i XF, Dacije Sandero, Sandero Stepwaya i Dokkera, Seata Atece, Toyote C-HR, Hilux, Proace Verso, MINI Clubmana i Countrymana itd.

Poseban sajamski poklon posetiocima je tradicionalni „Family Day“ zakazan za četvrtak 30. marta, kada će biti omogućena porodična poseta sajmovima automobila i motocikala po privilegovanoj ceni ulaznica za celu porodicu.

Radno vreme će biti od 10 do 20 časova. Na dan 2. aprila od 10 do 19 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200 dinara, grupne za đake i studente 150 dinara (grupna poseta podrazumeva posetu više od 20 osoba. Za kupovinu grupnih ulaznica potrebno je dostaviti spisak osoba sa punim imenom i prezimenom, overen pečatom firme ili škole i potpisom ovlašćenog lica). Ulaznica za Family Day, 30. marta je 500 dinara (ulaznica važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja). Parking se plaća 100 dinara po započetom satu.

(214)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments